Cum va fi vremea luni, 24 iunie. Cod portocaliu de caniculă în şapte judeţe şi în Bucureşti

Cum va fi vremea luni, 24 iunie. Cod portocaliu de caniculă în şapte judeţe şi în Bucureşti
Sursa Foto: Freepik

Luni, 24 iunie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de caniculă în şapte judeţe şi în Bucureşti. Temperatura maximă ajunge la 37 de grade.

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat

Astfel, potrivit ANM, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Totodată, a fost emis si un cod galben de caniculă. Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă.

Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Cum va fi vremea luni, 24 iunie

În Dobrogea și Bărăgan domină atmosfera însorită. În Bărăgan va fi o amiază caniculară și tot pe-aici indicele de confort termic depășește pragul critic de 80 de unități. Temperaturile vor ajunge la 29 de grade pe litoral, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, vremea rămâne caldă. Temperaturile ajung la 34 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va ploua torențial în unele zone. Temperaturile vor ajunge la 28 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș se-adună norii și apar averse zdravene, însoțite de manifestări de instabilitate. Maxima ajunge la 30 de grade.

În vestul țării va fi soare în cea mai mare parte a zilei, însă pe spații mici o să vină o ploaie rapidă. Temperaturile ajung la 33 de grade.

În Transilvania vin mai multe serii de averse cu tunete și fulgere. Maxima ajunge la 31 de grade.

În Oltenia va fi o zi caniculară, iar aerul devine aproape irespirabil. Maxima ajunge la 37 de grade.

În sudul României, atmosfera devine înăbușitoare din cauza stresului termic ridicat. Temperaturile se apropie de 37 de grade.

Vremea în București

Valul de căldură va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și la începutul nopții, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua anterioară, va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație