Cum va fi vremea luni, 19 august. Cod roșu de caniculă în 2 județe

Cum va fi vremea luni, 19 august. Cod roșu de caniculă în 2 județe
Foto: Pixabay

Luni, 19 august, canicula persistă în România, fiind în vigoare un cod roșu valabil în 2 județe. Temperatura maximă va fi de 39 de grade.

Cod roșu de caniculă în 2 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod roșu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Mai exact, luni, 19 august,  în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 19…25 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Totodată, valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.    

Cum va fi vremea luni, 19 august

În Dobrogea și Bărăgan va fi o zi însorită și o amiază toridă. Temperaturile vor atinge 37 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei va fi căldură sufocantă. Maxima atinge 36 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi foarte cald. Temperaturile vor atinge 36 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș va fi caniculă și atmosferă înăbușitoare. Maxima se apropie de 37 de grade.

În vestul țării căldura devine insuportabilă. Temperaturile vor atinge 39 de grade.

În Transilvania soarele încălzește rapid atmosfera. Maxima se apropie de 37 de grade.

În Oltenia se anunță încă o zi fierbinte. Temperaturile vor ajunge la 38 de grade.

În sudul României, indicele temperatură- umezeală depășește pragul critic de 80 de unități și va fi foarte multă zăpușeală. Temperaturile se apropie de 38 de grade.

Vremea în București

Valul de căldură persistă; va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`