Cum va fi vremea în ultimul weekend de vacanță și la începerea școlilor. Vești importante de la ANM (VIDEO)

Cum va fi vremea în ultimul weekend de vacanță și la începerea școlilor. Vești importante de la ANM (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

O răcire a vremii survine, începând cu ziua de marți, când ne mai apropiem de ceea ce ar trebui să avem la această dată din punct de vedere termic, a declarat Diana Giurgiu, meteorolog ANM, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Diana Giurgiu (ANM), despre starea vremii în weekend și la începerea noului an școlar

„La noapte, ploile se vor restrânge treptat aici, către extremitatea sud-estică, iar pe parcursul zilei de mâine acestea să își facă apariția tot aici, în zona de sud-est a teritoriului, dar și în zona montană, mai ales a Carpaților Meridionali și Carpații Occidentali”, a spus meteorologul.

„Ziua de duminică vine însă cu vești ceva mai bune. Probabilitatea de ploaie, redusă, tot aici, pentru partea de sud-est a teritoriului. De luni, survine o schimbare în aspectul ploilor, deoarece, mai ales din după-amiaza, seara zilei de luni, ploile își vor face apariția înspre partea de vest a teritoriului și acestea vor avansa și vor curpinde treptat toată țara”, a continuat Diana Giurgiu.

Cum vor evolua temperaturile

„Până la începutul săptămânii viitoare, cu mici variații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, vorbim de un regim termic, îndeosebi cel de pe parcusul zilei, cu mult peste ceea ce ar trebui să avem la această dată. La această dată ar trebui să avem temperaturi maxime cuprinse cam între 21 și 28 de grade. Noi așteptăm în zilele următoare ca temperaturile să urce spre 31-33 de grade, mai ales pentru partea de vest a teritoriului și pentru partea de sud, dar 30 de grade vom mai avea și prin centrul țării”, a adăugat Diana Giurgiu.

„O răcire a vremii survine, bineînțeles, începând cu ziua de marți, când ne mai apropiem de ceea ce ar trebui să avem la această dată din punct de vedere termic”, a mai declarat meteorologul ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`