Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Foto simbol: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat estimările cu privire la starea vremii în următoarele patru săptămâni, interval care cuprinde și Crăciunul, și Revelionul.

Prognoza ANM pentru 18 – 25 decembrie 2023

Meteorologii se așteaptă la valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării.

La nivel de precipitații, ANM estimează că regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în regiunile centrale și nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

25 decembrie – 1 ianuarie 2024

Temperaturiile medii ar urma să fie mai mari decât cele normale pentru această săptămână, în special în regiunile sudice și nord-estice.

ANM se așteaptă la cantități de precipitații excedentare în vest, nord-vest și centru, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În rest, spun meteorologii, vor fi apropiate de normalul perioadei.

1 – 8 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului ar urma să fie mai mare decât normalul perioadei, în special în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric ar urma să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în vest, nord-vest, centru și în zonele montane aferente.

8 – 15 ianuarie 2024

Meteorologii spun că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regiunile intracarpatice ar urma să înregistreze cantități de precipitații excedentare. În rest, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru perioada respectivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`