Cum va fi vremea azi, 01 februarie. Regiunile vizate de ninsori și lapoviță. Cod galben în 4 județe

Cum va fi vremea azi, 01 februarie. Regiunile vizate de ninsori și lapoviță. Cod galben în 4 județe
Sursa foto: Freepik.com

Prima zi a lunii februarie se anunță a fi una caldă în sud, termometrul ajungând până la 12 grade. Cu toate acestea. Norii se înmulțesc treptat în vest, în nord-vest și în centru, iar pe seară și la noapte înnorările cuprind majoritatea regiunilor. Tot atunci apar și precipitațiile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ceață, valabil în patru județe.

Cum va fi vremea în România

În Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi caldă și frumoasă, potrivit Știrilorprotv. Avem cer mai mult senin, vânt activ și maxime de 10 grade după prânz.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, va fi soare în cea mai mare parte a zilei și temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. La amiază se vor înregistra 8 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât ieri și maximele ajung la 12 grade. Atmosfera va fi însorită pe timpul zilei, însă la noapte cerul se umple de nori și pe spații mici o să plouă sau o să cadă lapoviță.

Pe de altă parte, în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme schimbătoare. Înnorări, scurte momente cu soare și în jur de 7 grade după prânz. Pe seară și la noapte apar și precipitațiile și vorbim mai mult despre lapoviță și ninsoare.

Mai mult, în vest nu se arată soarele. Atmosfera se menține caldă și se vor înregistra 8 grade. Mai către seară apar și ceva ploi, care se vor extinde peste noapte în toată regiunea.

În Transilvania precipitațiile vin tot după lăsarea serii. Este vorba de ninsori, dar o să cadă și puțină lapoviță, mai ales în vestul provinciei. Până atunci se anunță o zi caldă pentru început de februarie, cu o maximă de 9 grade pe la Alba Iulia.

În Oltenia vremea va fi foarte plăcută. Norii apar sporadic, vântul va fi activ și se mai încălzește față de ziua trecută. Maximele ajung la 12 grade – valori mai potrivite pentru luna martie.

Cum va fi vremea în București

În Capitală vremea va fi frumoasă. Cerul va fi senin și maxima va ajunge la 10 grade. La noapte se înnorează și minima ajunge la -2 grade.

Cod galben de ceață în 4 județe

Mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceață au fost emise, joi dimineață, de către ANM.

Astfel, până la ora 9:00, în județul Covasna, respectiv zona localităților: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelința, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Ojdula, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Vârghiș, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, Mereni, Malnaș, Moacșa, Arcuș, Valea Mare, Estelnic, Dalnic; și în județul Harghita , respectiv zona localităților: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu; se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Totodată, până la 9:00, se va semnala  local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, în județele Vaslui și Galați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`