Cum va fi vremea, astăzi, 10 ianuarie. Toată țara, cuprinsă de ger

Cum va fi vremea, astăzi, 10 ianuarie. Toată țara, cuprinsă de ger
Sursa foto: Pixabay

Vremea geroasă a cuprins toată țara, iar soarele va ieși din nori, dar nu va face ca temperaturile să fie mai blânde.

Maximele vor fi între -6 grade în Moldova și 4-5 grade în Muntenia, informează știrileprotv.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea, vremea va fi însorită, dar vântul își va face simțită prezența. Temperaturile vor fi mai mari de 6-7 grade față de ziua de ieri.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, nu sunt anunțate precipitații și vremea se va mai încălzi, în timp ce în nordul Moldovei și Bucovina va fi ger de dimineață, dar soarele va ieși pe parcursul zilei. Temperaturile vor fi mai mari, dar vor rămâne negative. Noaptea aduce o minimă de -11 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și Maramureș, se instalează ceața de dimineață, iar maximele vor fi de 3 grade. În Transilvania, dimineața este geroasă, iar la prânz temperaturile vor mai crește puțin, ajungân până la 2 grade la Alba Iulia. Dar, gerul va reveni la noapte, iar la Miercurea Ciuc se vor înregistra -16 grade.

În Oltenia, astăzi vremea va fi mai frumoasă și mai puțin rece, fiind temperaturi de 3 grade la Drobeta Turnu Severin.

În vestul țării, soarele va ieși pe parcursul zilei, iar de dimineață este ceață în unele zone.

Vremea în București și la munte

În București, miercuri dimineața aduce temperaturi reci, dar la prânz vremea se va mai încălzi și maxima va ajunge la 3 grade. Noaptea se va menține geroasă, înregistrându-se, spre dimineață, -5 grade în centrul orașului și -8 grade la periferie.

La munte, ziua de miercuri va fi însorită, dar rece pentru că temperaturile vor rămâne negative în majoritatea masivelor. La Stâna de Vale, stratul de zăpadă are jumătate de metru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`