Cum poți să usuci hainele fără uscător chiar și iarna. Trucul care ușurează munca gospodinelor

Cum poți să usuci hainele fără uscător chiar și iarna. Trucul care ușurează munca gospodinelor
Sursa Foto: Freepik.com

Iarna este cea mai dificilă perioadă a anului pentru uscarea hainelor. În momentul în care o persoană trebuie să se ocupe de spălarea rufelor, uscarea acestora poate pune anumite probleme, în special dacă nu avem un uscător performant și nici spațiu suficient unde să ne putem desfășura în voie. 

Uscarea hainelor, o provocare pentru orice gospodină

Oricine își dorește ca rufele din mașina de spălat să se usuce repede, însă temperatura și anotimpul de afară influențează acest proces. Chiar și așa, există câteva trucuri de care oamenii ar trebui să țină cont, în special în perioada rece.

O englezoaică a dezvăluit metoda sa ingenioasă de a usca hainele, chiar dacă afară ninge sau plouă. Se pare că aceasta și-a achiziționat un cort micuț pe care l-a asamblat în grădină. În acest mod ea a putut să își scoată hainele la uscat afară, cu toate că vremea era urâtă.

„Este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut. Pentru că anterior am făcut toate trucurile pe care le-am menționat. Și, pentru că plouă atât de mult în Anglia, este puțin greu de măsurat întotdeauna când pot pune hainele la uscat în aer liber”, a transmis Klaire de Lys, notează playtech.ro.

De asemenea, aceasta a precizat că ușile din spate și din față ale cortului au rămas deschise, tocmai pentru a se asigura că există suficientă circulație a aerului ca hainele să se poată usca.

„În ultimele săptămâni a plouat foarte mult, dar rufele mele încă se usucă eficient, așa că este minunat. Oh, și casa mea este mult mai puțin umedă. Problemele cu mucegaiul au dispărut complet”, a mai susținut aceasta.

Cum poți să usuci rufele pe timp de iarnă

Conform unui studiu realizat de Mackintosh School of Architecture, uscarea rufelor în interiorul locuinței poate duce la apariția unor probleme de sănătate legate de calitatea aerului.

Umiditatea crescută favorizează dezvoltarea bacteriilor și a diferiților microbi, ceea ce afectează în primul rând persoanele care suferă de risc de astm, rinită și alte alergii.

Ca atare, cea mai bună soluție este achiziționarea unui dezumidificator, care ajută la păstrarea calității aerului din interiorul locuinței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`