Cum tratezi iritaţia de la căldură / Sfaturile medicilor pentru zile caniculare

Cum tratezi iritaţia de la căldură / Sfaturile medicilor pentru zile caniculare
Sursa foto: Shutterstock

Pe fondul temperaturilor înalte ale zilelor caniculare, iritația de la căldură, cunoscută și sub denumirea de sudamină, poate provoca mâncărime și disconfort. Chiar dacă nu prezintă riscuri grave pentru sănătate, această afecțiune poate fi deranjantă din punct de vedere estetic, relatează Click.ro.

Cauze și simptome ale iritației de la căldură

În special în perioadele călduroase, umezeală și transpirație excesivă pot duce la apariția iritației de la căldură. Aceasta se manifestă sub forma unor mici papule roșiatice sau vezicule cu lichid clar, însoțite de mâncărime și disconfort.

Adulții dezvoltă de obicei erupții cutanate în zonele în care îmbrăcămintea cauzează frecare, în timp ce sugarii pot avea erupții pe gât, umeri, piept, subraț, cot și în jurul gurii.

Unele persoane sunt mai predispuse la această problemă din cauza unei bacterii numită Stafilococ epidermidis, care poate bloca glandele sudoripare.

Tratament și prevenție pentru iritația de la căldură

În majoritatea cazurilor, iritația de la căldură nu necesită tratament medicamentos. Pentru a calma mâncărimea și disconfortul, se pot utiliza loțiuni cu mentol sau calamină, iar în cazuri mai severe, loțiuni pe bază de dermatocorticoizi slabi. Antihistaminicele orale pot oferi, de asemenea, alinare.

Pentru prevenirea iritației de la căldură, este important să evitați situațiile care cauzează transpirație excesivă, să purtați haine ușoare din bumbac și să mențineți corpul răcoros cu ajutorul aerului condiționat, ventilatoarelor și băilor răcoroase. Consumul adecvat de lichide este, de asemenea, esențial pentru a menține hidratarea corectă a corpului în timpul zilelor caniculare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`