Cum tratăm durerile de spate: Sfaturi pentru sănătatea coloanei

Publicat: 03 11. 2016, 12:39
207955
foto:descopera.ro

Durerile de spate au devenit o problemă tot mai frecventă în zilele noastre. Efortul fizic prea intens, sau lipsa lui, munca de birou, șofatul, toate au unpunct de legătură, durerile de spate.

Dacă te confrunți cu o astfel de situație e bine să ții cont de anumite sfaturi pentru a putea face față cu brio acestui aspect negativ din viața ta.

Contrar ideii că dacă te doare spatele trebuie să stai liniștit la pat, studii au arătat că după ce te-ai odihnit un pic este esențial să începi să faci niște exerciții ușoare de cardio, cum ar fi plimbatul, bicicleta medicinală sau innotul. Aceste activități măresc fluxul sangvin din zona dureroasă, ajutând astfel să te recuperezi mai rapid. Procesul trebuie să fie lent, și să încerci să revii la programul tău normal cu mare grijă și fără să te panichezi dacă simți că începe iar să te doară spatele sau să se acutizeze durerea.

Mergi cu regularitate la masaj. Un organism cu o musculatură relaxată, rareori îți va da bătăi de cap.

Nu dormi cu fața în jos pentru că în felul acesta, te forțezi să ridici capul brusc pentru a putea respira mai bine și în felul acesta te poți alege și cu dureri de gât, sau contracturi în zona respectivă.

Apelează cu încredere la o baie caldă, căldura ajută la creșterea elasticității mușchilor. Dacă adaugi în cadă și sare de mare, se va reduce inflamația și astfel se va ameliora durerea de spate, oferindu-ți o senzație plăcută de relaxare. Acesta este cel mai plăcut remediu pentru acestă afecțiune și nu durează decât 30 de minute.

Dr Cătălin Luca recomandă cremele cu capsaicină, care se obține din ardei iute, având proprietăți antiinflamatoare și calmante. Acționează ca un analgezic, poate fi aplicată de 3-4 ori pe zi, evitând zonele cu răni deschise.

Adoptă o nouă poziție pentru somn. Încearcă să dormi pe spate, astfel încât să ții genunchii îndoiti. În felul asta o să înlături o mare parte din presiunea asupra coloanei. Mai poți opta și pentru poziția fetala, însă în acest caz ar fi recomandat să dormi cu o pernă între picioare, ca să nu îți alunece piciorul în față, provocând torsiunea șoldului li totodată presiuni asupra coloanei.

Nu uita să consumi cât mai multe produse lactate, variate. Oasele sunt compuse în mare parte din calciu, iar acesta provine cel mai adesea din lapte.

Un stil de viață sănătos, o gândire pozitivă și câteva plante infuzate(arnică,salcie,mușetel,etc), te pot ajuta să fii ferit de astfel de probleme.