Cum trăiește în închisoare „ucigașa de la metrou”. Program special de reeducare pentru Magdalena Șerban, condamnată pe viață

Cum trăiește în închisoare „ucigașa de la metrou”. Program special de reeducare pentru Magdalena Șerban, condamnată pe viață

În 2017, Magdalena Șerban este protagonista unei crime petrecute la o stație de metrou din Capitală. Aceasta a fost cunoscută ulterior publicului drept „ucigașa de la metrou”, după ce a împins o tânără de 25 de ani în fața metroului. Fata a murit pe loc. Magdalena a fost condamnată pe viață în urma evenimentului, dar va fi la un moment dat eliberată și se va întoarce în societate, scrie Gândul.

În acest context, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor încearcă reeducarea deținutei. Potrivit sursei citate anterior, surse din cadrul ANP le-ar fi declarat că specialișii în boli mintale și educatorii i-ar acorda o mare atenție deținutei.

Magdalena Șerban și crima de la metrou din 2017

La finalul anului 2017, Magdalena Șerban a comis o crimă care a șocat întreaga țară. Femeia a ucis o tânără de 25 de ani, aruncând-o de pe peron în fața metroului. Cu câteva momente în urmă, femeia încercase aceeași tactică cu o altă persoană, dar fiind sportivă de performanță acea fată s-a opus și a reușit să se salveze.

Tânăra de 25 de ani, aruncată de Magdalena Șerban în fața metroului, în stația Dristor 1 și-a pierdut viața pe loc, fiind lovită de trenul care intra în stație. Ulterior, Magdalena Șerban a primit închisoare pe viață pentru fapta comisă, decizia fiind luată de către Tribunalul București. La acel moment, specialiștii de la INML au considerat că femeia a avut discernământ atunci când a comis omorul.

Ce se întâmplă în închisoare cu „ucigașa de la metrou”

Potrivit Gândul.info, Magdalena este sub tratament medicamentos permanent. Femeia ar fi ținută sub sedative, pentru a preveni eventualele acte de violență.

Totodată, ea este și implicată în mai multe programe de reeducare, aceste având ca scop captivarea și distragerea atenției de la gândurile care ar putea să o determine să ucidă, scrie sursa citată mai sus. „Ucigașa de la metrou” ar participa în mod regulat la cursuri de georgrafie și istorie, de la care nu ar avea voie să lipsească, notează sursa citată anterior.

În condițiile în care s-ar fi constatat că noțiunile de familie ar fi complet străine pentru ea, Magdalena ar asista la discuții despre familie și despre cum ar trebui să se desfășoare în mod normal relațiile dintre oameni, informează Gândul.

Magdalena, eliberată peste aprixmativ 20 de ani

După un prces care a durat aproape o jumătate de an, Tribunalul București a decis prima sentință în aces la caz octombrie 2018. „Ucigașa de la metrou” a fost condamnată la închisoare pe viață, dar și obligată să urmeze un tratament medical pentru ameliorarea stării ei de sănătate, informa la acel moment Digi24.

Tot în 2018, judecătorii au decis și ca Magdalena Șerban să plătească daune familiilor celor două fete, atât cea ucisă în stația de metrou Dristor 1, cât și celei pe care a încercat inițial să o arunce în fața metroului, suma totală fiind de 60.000 de euro, potrivit sursei citate anterior.

În prezent, toate măsurile de reeducare aplicate în cazul Magadalenei Șerban sunt extrem de importante, în condițiile în care, în aproximativ 20 de ani femeia ar urma să iasă din închisoare iar specialiștii care ar o au în grijă ar fi înfiorați încă de pe acum de ipoteza unei recidive, scrie Gândul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”