Cum se vor calcula pensiile din 2025? Analistul economic Adrian Negrescu: Bugetul de pensii e o bombă cu ceas în momentul de față. Parcă sunt puse niște capcane în legea asta (VIDEO)

Cum se vor calcula pensiile din 2025? Analistul economic Adrian Negrescu: Bugetul de pensii e o bombă cu ceas în momentul de față. Parcă sunt puse niște capcane în legea asta (VIDEO)
Adrian Negrescu, analist economic

Analistul economic Adrian Negrescu a avut o intervenție în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, unde a spus cum vor crește pensiile în anul 2025.

“În prezent, este rata medie a inflației pe anul precedent, plus jumătate din creșterea reală a salariului mediu net pe economie. Deci în mod normal, ar trebui să crească cu 13,8 % de la 1 ianuarie. Din 2025, se aplică ori inflația, și ne spune Banca Națională care estimează că inflația va fi anul viitor, o  inflație medie undeva la nivelul de 4,4 %, poate chiar mai mult, să zicem 6 %. Cu atât vor crește pensiile, pentru că celălalt factor luat în calcul, în această lege, se referă la creșterea contribuțiilor în bugetul de pensii. Păi noi ne ducem, din păcate, spre o scăderea a acestor contribuții, pentru că noi nu facem nimic pentru a stimula angajările în economie, pentru a crea locuri de muncă. Să nu uităm în perspectiva următorilor 10 ani, vom avea decrețeii, 1,7 milioane de oameni care vor ieși la pensie. Deci bugetul de pensii e o bombă cu ceas în momentul de față, astfel încât de acum încolo să nu ne gândim că procentul de creștere a bugetului de pensii va fi aplicat atunci când se indexează pensiile în fiecare an. Parcă sunt puse niște capcane în legea asta, menite să diminueze cheltuielile bugetului de pensii de la an la an, senzația asta o am.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România
19:57 - Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”