Cum se vând pe internet testele de salivă primit de elevi la școală. Părinții comercializează online kiturile, în loc să își testeze copiii

Cum se vând pe internet testele de salivă primit de elevi la școală. Părinții comercializează online kiturile, în loc să își testeze copiii
Sursa Foto: Freepik

Elevii pot fi testați rapid în școli, pentru COVID-19. Totuși, procedura nu este una obligatorie, iar numeroase unități de învățământ au decis să paseze responsabilitatea părinților. Cei din urmă se pare că ar fi găsit o modalitate prin care să facă bani așa că au început să comercializeze online testele primite de elevi la școală.

Kiturile de testare pe bază de antigen, folosite pentru examinarea probelor din salivă și distribuite la școală au apărut deja pe internet.

Părinții au ales să vândă pe internet testele de COVID-19 primite de elevi la școală

Afacerea pare să fi fost o idee care a început deja să dea roade. Kiturile de testare pentru elevi au fost distribuite de puțin timp, însă părinții deja le-au urcat la vânzare în mediul online. Problema apare în contextul în care zeci de unități de învățământ din România au decis ca testarea elevilor să se relizeze acasă, de două ori pe săptămână, de către părinți.

Aceștia se pare că nu s-au gândit deloc la testare și au trecut direct la vânzare. În funcție de cantitatea de kituri prețurile variază de la 18, la 20 de lei și ajung chiar la 50 de lei dacă sunt vândute mai multe kituri de testare la un set.

Cum se comercializează online testele pentru COVID-19

Luni a fost prima zi în care s-au împărțit kit-urile de testare pentru elevi, deja ambalate individual, așa cum au solicitat profesorii. Tot luni au apărut pe internet și primele oferte de la părinții care le-au scos la vânzare. Se pare că în loc s le folosească pentru testarea copiilor înainte de a merge la școală, părinții au decis să le vândă la diferite prețuri pe platformele de comerț online, notează Digi24.

Testarea elevilor pentru COVID-19, realizată și la școală și acasă

Procedura testării elevilor pentru COVID-19, la școală, a fost una clară. Testarea se realizează de două ori pe săptămână, în zilele de uni și de joi, înainte de începerea orelor. Procedura urma să fie realizată în fața unui cadru medical.

Mai multe școli au decis însă să lase elevii să fie testați acasă, de către părinți, iar comunicarea și verificarea procesului de testare ar fi urmat să fie realizată fie prin comunicare rezultatului doar dacă acesta este pozitiv, fie prin prezentarea testelor la școală, decizia fiind luată de fiecare unitate de învățământ în parte.

Având în vedere că nimeni nu poate garanta rezultatului testului realizat acasă, autoritățile fac apel la buna credință a cetățenilor și prinților și îi îndeamnă să fie responsabili.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său