Cum se va desfășura vaccinarea anti-COVID-19 în centrele din sediile operatorilor economici: Explicațiile secretarului de stat Andrei Baciu (VIDEO)

Cum se va desfășura vaccinarea anti-COVID-19 în centrele din sediile operatorilor economici: Explicațiile secretarului de stat Andrei Baciu (VIDEO)
Foto: facebook.com/guv.ro

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), a explicat în conferința de presă de marți, cum se va desfășura vaccinarea în centrele deschise cu sprijinul operatorilor economici. ”Am primit foarte multe solicitări”, a precizat, în acest context, Andrei Baciu.

Andrei Baciu, noi precizări despre vaccinarea anti-COVID-19 în centrele deschise de operatorii economici

”Cu privire la vaccinarea angajaților operatorilor economici, am primit foarte multe solicitări și am avut, în ultimele săptămâni întâlniri cu organizațiile și asociațiile care reprezintă mediul privat din România, în această idee, de a organiza centre de vaccinare care să accelereze accesul angajaților la vaccinare.

Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic, într-un spațiu adecvat, care să îndeplinească aceleași condiții ca centrele de vaccinare normale. Vaccinarea angajaților se va realiza fără programare în platforma de programare. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile care își doresc să se vaccineze. Listele respective se transmit către direcțiile de sănătate publică, care, pe baza datelor primite realizează planificarea efectivă a vaccinării, ținând cont de numărul persoanelor care își doresc, de dimensiunea activității și de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activității de vaccinare”, a explicat Andrei Baciu.

În aceeași conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale a făcut șibilanțul centrelor de vaccinareexistente, în acest moment, în România și despre începerea vaccinării cu ajutorul centrelor mobile.

Cum se va desfășura vaccinarea anti-COVID-19 în centrele din sediile operatorilor economici: Explicațiile secretarului de stat Andrei Baciu

Angajatorii vor fi cei care își vor anunța salariații cu privire la programarea la imunizare.

”Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunțate prin grija angajatorilor. Pentru operatorii economici care dețin personal medico-sanitar propriu, aceștia își vor organiza acțiunea de vaccinare în sediile proprii, cu ajutorul acestul personal.

Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar, se vor constutui echipe mobile ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. (…)

Pentru operatorii economici care au mai puțin de 100 de angajați, se vor întocmi liste cu angajații care doresc să se vaccineze. Angajatorii trimit listele către direcțiile de sănătate publică județene și acestea vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe”, a mai spus Andrei Baciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`