Cum se poate efectua plata impozitelor locale în 2023 / Data până la care românii pot beneficia de o reducere la taxe

Cum se poate efectua plata impozitelor locale în 2023 / Data până la care românii pot beneficia de o reducere la taxe
Sursa foto: Freepik

Plata impozitelor locale în 2023 se poate realiza în două rate egale. Românii pot beneficia de o reducere importantă dacă plătesc taxele până la o anumită dată.

Românii ar putea beneficia de o reducere importantă la taxe

Cetățenii care au avut în proprietate, la finalul anului 2022, mijloace de transport, clădiri sau terenuri, datorează anul acesta impozit pentru fiecare dintre bunuri. Legea prevede că aceste taxe pot fi plătite în două rate.

Românii care își plătesc datoriile la stat până la finalul lunii martie beneficiază de o reducere a acestora. Autoritățile anunță că procentul se ridică la 10%.

Impozitul se plătește anual în două rate, potrivit Legii nr. 227/2015 din Codul fiscal. Primul termen este până pe 31 martie, al doilea fiind până pe 31 septembrie, potrivit fanatik.ro.

Legea în vigoare spune că persoanele fizice care vor plăti impozitul pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport înainte de 31 martie primesc o reducere de 10%. Există și o excepție. Dacă valoarea impozitului este de 50 de lei, persoana trebuie să achite toată suma până la primul termen de plată.

Românii pot să plătească impozitul și alte taxe locale fizic sau online. Cei care optează pentru plata online trebuie să își facă cont pe ghiseul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`