Cum se explică creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din București. Alexandru Rafila: „Este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală”

Cum se explică creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din București. Alexandru Rafila: „Este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sâmbătă, 1 august, Capitala a trecut pragul psihologic de 6.000 de infectați cu noul coronavirus. Bucureștiul pare să fie cea mai afectată zonă a țării, în cursul zilei de 1 august fiind confirmate alte 118 noi cazuri de îmbolnăvire de COVID-19.

Creșterea cifrelor este alarmantă, mai ales dacă ne amintim și numărul record de cazuri pentru București, înresitrat la data de 30 iulie, acesta fiind de 223 de noi infectări în 24 de ore.

La acest moment, se pare că nu ar exista o explicație 100% sigură cu privire la creștera alarmantă a acestui număr, pentru că aceasta ar necesita o serie de studii, explica Alexandru Rafila la Digi24.

În opinia acetuia însă, există câteva scenarii valabile pentru București, ce conduc la mărirea zilnică a numărului de noi cazuri de infectare cu noul cornavirus în Capitală.

Dinamica populației din București ar putea influența numărul de noi cazuri

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus, la Digi24, care ar putea fi, din punctul lui de vedere motivele ce conduc la o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în București.

„O explicație care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poți decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns. Eu vă spun ce cred eu. Bucureștiul este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală, bucureștenii sunt și turiști în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Brașov și litoral. Și atunci, datorită acestei dinamici a populației, sigur că și probabilitatea de transmitere a infecției este mai mare. Cred că această explicație este aproape de adevăr. Și trebuie să fie foarte bine analizată, încât măsurile să poată să fie eficiente”, a explicat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Bilanțul de COVID-19 la București și în țară

În cursul zilei de 1 august, în România au fost raportate 1.225 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dintre care 118 au fost raportate în Capitală. La nivel național, sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică a raportat 36 de decese în ultimele 24 de ore, iar la terpaie intensivă se aflau 400 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie