Cum se desfășoară ceremoniile religioase de Bobotează în Capitală: În piațeta Catedralei Patriarhale au fost așezate 200 de scaune. În Catedrală pot intra 70 de persoane (VIDEO)

Cum se desfășoară ceremoniile religioase de Bobotează în Capitală: În piațeta Catedralei Patriarhale au fost așezate 200 de scaune. În Catedrală pot intra 70 de persoane (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

În București, organizarea și desfășurarea slujbei de Bobotează se face după regulile impuse anul acesta de criza sanitară. Pentru a fi păstrată distanța între credincioși, în piațeta de pe dealul Mitropoliei au fost așezate 200 de scaune, iar în interiorul catedralei Patriarhale pot intra doar 70 de persoane. Reprezentanții Jandarmeriei spun că în primele ore ale zilei de Bobotează nu au fost înregistrate incidente.

Ceremoniile de Bobotează, desfășurate dupăregulile impuse în contextul pandemiei

„În piațeta Catedralei Patriarhale se află cam 200 de scaune, dar și credincioși care stau în picioare. În toată această perioadă a pandemiei, Biserica Ortodoxă a invitat și a pledat pentru respectarea normelor sanitare în vigoare. În Catedrala Patriarhală avem un număr de 70 de persoane care pot intra”, a declarat un reprezentant al Patriarhiei.

La rândul său, căpitanul Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, a făcut apel la credincioși să respecte regulile de protecție sanitară pentru ca toate evenimentele să se desfășoare în bune condiții.

”Pentru Jandarmerie, această sărbătoare presupune desfășurarea în bune condiții a întregului ceremonial religios, în toată Capitala. Supraveghem buna desfășurare a acestor evenimente, asigurăm măsurile de ordine și siguranță publică în Capitală.

Îndemnăm toți cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară pentru sănătatea lor și sănătatea colectivă. Am asigurat culoare de deplasare pentru afluire și defluire în așa fel încât să se păstreze măsurile de distanțare socială. Avem permanent echipe de dialog printre cetățeni, echipe care îndemană la portul măștii de protecție și respectarea distanței.

Totul se desfășoară în condiții bune, în sensul că persoanele s-au așezat în rând și păstrează distanța între ele.

Din informațiile pe care le am, până la acest moment nu au fost sesizate probleme. Dacă apar probleme, îndemn cetățenii să se adreseze celei mai apropiate patrule de jandarmi sau să apeleze numărul de urgență 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Ce măsuri a anunțat Patriarhia pentru evitarea aglomerației la slujba de Bobotează

La începutul acestei săptămâni, Patriarhia Română a anunțat că ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului, se vor desfășura ținând cont de regulile sanitare care au fost impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.Astfel,pentru a fi evitată aglomerația, nu vor mai exista vase mari cu apă,ca în anii precedenți, credincioșii urmând să primească Aghiasma Mare deja îmbuteliată.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot