Cum să vă planificați vacanța de vară în funcție de vremea extremă / Valuri de căldură vor acoperi Europa în următorul sezon

Cum să vă planificați vacanța de vară în funcție de vremea extremă / Valuri de căldură vor acoperi Europa în următorul sezon
Sursa foto: Pixabay

Dacă în vara anului 2022 temperaturile extrem de ridicate au lovit nordul și vestul Europei, ei bine, se preconizează ca în anul 2023 să fie și mai cald.

Temperaturile de până acum pot influența sezonul următor

Vara trecută, seceta și valurile de căldură au condus la secarea lacurilor, la raționalizarea apei și la avalanșe mortale. Pentru că în această iarnă precipitațiile au scăzut din punct de vedere istoric, stațiunile de schi au fost închise, iar canalele celebre au rămas uscate. Astfel că, în vara ce urmează, este posibil ca valurile de căldură de anul trecut să se întoarcă.

Franța a încheiat anul 2022 cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi din ultimii 25 de ani.

Belarus, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Țările de Jos, Spania, Spania și Elveția au întâmpinat, de asemenea, noul an cu temperaturi record.

„Nu am mai văzut niciodată o astfel de prognoză. Niciodată”, a scris pe Twitter Ryan Stauffer, climatolog de la NASA, adăugând că „Implicațiile climatice sunt greu de ignorat”.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că un model meteorologic de răcire cunoscut sub numele de La Niña, care a fost în vigoare timp de trei ani, se va încheia. De asemenea, se datorează și emisiilor de gaze cu efect de seră care împing temperaturile în sus, potrivit Met Office din Marea Britanie.

Cum poate influența căldura vacanța de vară

Cei care plănuiesc o călătorie în această vară, ar trebui să verifice din timp dacă există avertismente de caniculă și secetă în destinația dorită pentru a putea evita cele mai extreme temperaturi.

Piscinele, fântânile și lacurile pot fi afectate în destinațiile cu deficit de apă. De asemenea, suvenirurile a căror producție se bazează pe ploaie pot avea un preț mai mare sau pot fi mai puțin disponibile, potrivit Euronews Travel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`