Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă / Schimbarea anvelopelor nu este singura măsură de siguranță

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă / Schimbarea anvelopelor nu este singura măsură de siguranță

Odată cu venirea iernii, este esențial să pregătești mașina pentru condițiile specifice ale sezonului rece. Pe lângă schimbarea anvelopelor, există și alte aspecte importante de luat în considerare pentru a asigura siguranța și funcționarea corectă a vehiculului pe timp de iarnă, relatează știripesurse.ro.

Anvelope de iarnă

Folosirea anvelopelor de iarnă este crucială pentru siguranța în condiții de zăpadă și gheață. Acestea au compoziție de cauciuc adaptată la temperaturile scăzute și un profil specific pentru aderență sporită.

Schimbarea acestora este un pas esențial, iar nerespectarea regulilor poate implica amenzi semnificative și reținerea talonului auto.

Verificarea acumulatorului

Temperaturile scăzute afectează performanța acumulatorului. Verificarea stării acestuia și încărcarea sau înlocuirea, dacă este necesar, sunt esențiale.

Asigură-te că bornele sunt curate și fac un contact bun pentru a evita problemele în timpul iernii.

Sistemul de iluminare

Un sistem de iluminare funcțional este crucial în iarnă. Verifică toate luminile, inclusiv farurile, semnalizatoarele, și asigură-te că sunt bine reglate. Lumini de rezervă și becuri suplimentare ar trebui să fie la îndemână în mașină.

Ștergătoare și lichid pentru parbriz

Asigură-te că ștergătoarele nu sunt uzate și schimbă-le dacă este necesar.

De asemenea, folosește un lichid special pentru parbriz, rezistent la temperaturile scăzute, pentru o vizibilitate clară.

Verificarea antigelului, a filtrelor, a bujiilor și a sistemului de încălzire sunt aspecte esențiale în pregătirea mașinii pentru iarnă. Schimbarea uleiului la timp este de asemenea importantă, având în vedere îngroșarea acestuia la temperaturi scăzute.

Tototadă, ar trebui să te asiguri că ai în mașină răzuitoare de gheață, frânghie și lanțuri, trusă de prim ajutor, roată de rezervă, spray pentru dezghețarea încuietorilor, și lichid de rezervă pentru ștergătoare. Menține rezervorul la jumătate plin cu combustibil în caz de urgență.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`