Cum să slăbim corect, fără să ne mai îngrășăm înapoi. „Cu cât țin mai multe diete, cu atât metabolismul meu se lenevește”

Cum să slăbim corect, fără să ne mai îngrășăm înapoi. „Cu cât țin mai multe diete, cu atât metabolismul meu se lenevește”
Foto: Pixabay

Medicii endocrinologi ne sfătuiesc să ne schimbăm stilul de viață dacă vrem să slăbim. Asta înseamnă să facem mișcare și să consumăm zilnic proteine de calitate. Ei insistă că dietele de scurtă durată, restrictive, nu funcționează pe termen lung, căci după ce renunțăm la ele punem înapoi kilogramele pierdute.

De ce dietele restrictive nu funcționează

Dietele restrictive nu funcționează deoarece ajungem să ne îngrășăm la loc odată ce renunțăm la ele. Asta deoarece hormonul care dă semnalul de foame, numit grelină, va fi modificat.

„Imediat revin la stimulul anterior de alimentație, ce se întâmplă. Întotdeauna după o dietă grelina crește. Inevitabil, crescând grelina, crește apetitul și noi începem să mâncăm”, a explicat Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, pentru Știrile Pro TV.

De asemenea, după ce termină dietele, mulți ajung să consume chiar mai multe alimente decât în trecut pentru a compensa. Se întâmplă asta din cauza informațiilor pe care hormonii le transmit creierului.

„Pe de altă parte, pentru că tot metabolismul încetinește după ce slăbim, rata metabolismului bazal scade după cură și energia pe care o consum în efort scade şi ea. Se depun iarăși kilograme. Cu cât țin mai multe diete, cu atât metabolismul meu se lenevește”, a mai susținut dr. Antonela Burlacu.

Singura modalitate de a avea mușchi, nu grăsime, e să facem mișcare și să consumăm proteine de calitate, calculate în fiecare zi, 0.8 grame per kilogram corp. Vobim aici de pește, carne, ouă și brânzeturi slabe. Calculele pentru cantitatea zilnică de proteine se fac raportându-ne la greutatea ideală.

Pudrele proteice nu sunt recomandate pentru slăbit

Bogdan Pascu, medic primar endocrinolog, a explicat pentru Știrile Pro TV de ce pudrele proteice nu ajută, de fapt, la pierderea în greutate: „Calea mai scurtă este să mă opresc la o pudră proteică sau la acele batoane proteice. Sfatul meu este să evaluăm eticheta, pentru că pe lângă x grame de proteine avem o cantitate mare de zahăr și carbohidraţi”. Din această cauză, apar glicemii mari. Foamea crește și este greu de controlat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”