Cum să scapi de zăpadă în diminețile friguroase / Ingredientul care te ajută să salvezi timp prețios

Cum să scapi de zăpadă în diminețile friguroase / Ingredientul care te ajută să salvezi timp prețios
Foto simbol: Pixabay

De cele mai multe ori, în timpul sezonului rece, șoferii se confruntă cu zăpada de pe parbrizul autoturismului, în special atunci când se grăbesc spre muncă. Un ingredient simplu poate să topească zăpada rapid și eficient.

De obicei, șoferii se confruntă cu cele mai mari probleme cu zăpada pe parbriz dimineața, înainte de a pleca la muncă. Cu ajutorul unui ingredient, aceștia vor putea scuti mult timp.

Ingredientul care te ajută să topești ușor zăpada de pe parbriz

Datorită proprietăților exotermice, adică eliberează căldură atunci când intră în contact cu apa sau cu umezeală, clorura de calciu poate fi utilizată pentru topirea gheții sau a zăpezii. Acest ingredient se poate cumpăra din magazinele de specialitate sau în magazinele de construcții, fiind disponibilă sub formă de granule sau cristale.

Atât clorura de calciu sub formă de granule, cât și cea sub formă de cristale au același rezultat, scrie spynews.ro.

Înainte de a folosi clorura de calciu trebuie să știți că trebuie să aveți un echipament de protecție personală, adică mănuși și ochelari de protecție, astfel încât să evitați contactul cu substanța chimică.

Pentru a determina cantitatea corectă ar fi bine să urmăm instrucțiunile de pe ambalaj. Clorura de calciu se va distribui uniform pe suprafața gheții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`