Cum să scapi de țânțari. Iată câteva plante care nu ar trebui să lipsească din curtea ta

Cum să scapi de țânțari. Iată câteva plante care nu ar trebui să lipsească din curtea ta
Sursa foto: Freepik.com

Țânțarii sunt o adevărată problemă, în special în timpul verii. Pe lângă tot felul de spray-uri toxice, există și câteva soluții naturale care te pot scăpa de aceste vietăți.

Plantele care nu ar trebui să-ți lipsească din curte pentru a scăpat de țânțari

De sute de ani sunt anumite plante care se folosesc pentru a scăpa de țânțari. Printre acestea se numără menta, lavanda și eucaliptul.

Rozmarinul este o altă plantă care te poate scăpa de țânțari. Ea poate fi plantată în orice colț însorit al grădinii sau chiar pe pervazul ferestrei.

Busuiocul are beneficii majore și pentru grădinărit, nu doar pentru a oferi o aromă specială pizzei sau pastelor. Locurile în care este plantat busuiocul sunt lipsite de țânțari.

Busuiocul cerbilor, o specie puternică de mentă, este una dintre cele mai eficiente plante împotriva țânțarilor. Important de știut este faptul că dacă uleiul său este absorbit în piele sau consumat, acesta poate fi toxic pentru oameni și animale, scrie Adevărul.

De asemenea, lavanda este una dintre cele mai bune plante pentru a combate țânțarii. Puteți aplica uleiul esențial de lavandă pe glezne sau încheieturile mâinilor pentru o protecție mai bună împotriva țânțarilor. În plus, ține departe muștele și moliile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`