Cum să îți faci singur mască de protecție? În online prețul a ajuns și la 500 de lei bucata (VIDEO)

Cum să îți faci singur mască de protecție? În online prețul a ajuns și la 500 de lei bucata (VIDEO)

Extinderea epidemiei de coronavirus a fost urmată în scurt timp de o criză a lipsei măștilor de protecție în farmacii.

Dificultăți în acest sens au apărut inclusiv în România, deși nu a fost confirmat până acum un caz de îmbolnăvire. După izbucnirea epidemiei de coronavirus în Italia, mulți români panicați de perspectiva unei epidemii și în țara noastră, s-au plâns de faptul că măștile se găsesc foarte greu sau sunt scumpe.

În această situație, pe rețelele de socializare au fost distribuite mai multe clipuri video în care se explică modalitatea prin care oricine poate să își confecționeze o mască de protecție.
South China Morning Post a publicat pe YouTube o filmare în care se explică pas cu pas cum să faci o mască de protecție:

Italia se confruntă cu o adevărată criză de măşti de protecţie. Având în vedere situaţia critică, în zonă preţul măştilor de protecţie a crescut de 10 ori, potrivit Cancan.ro.

Mai exact, în Italia măştile de protecţie au ajuns la 100 de euro bucata.

În România, la unul dintre cei mai mari retaileri online, preţul unui set de măşti de protecţie, de 50 de bucăţi, ajunge la 499 de lei. „

Încă 52 de decese au fost înregistrate marți în China din cauza coronavirusului, toate din Hubei, epicentrul epidemiei.

Numărul total al victimelor la nivel global a ajuns astfel la 2.763: China – 2.715, Iran -15, coreea de Sud – 12, Italia – 11, Japonia – 5, Hong Kong – 2, Filipine – 1, Franţa – 1 şi Taiwan – 1.

Autoritățile chineze au mai comunicat faptul că încă 406 oameni s-au îmbolnăvit, dar 29.745 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi din spital. Numărul total de cazuri de îmbolnăviri la nivel global a ajuns la 80.970 (78.064 doar în China).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`