Cum să îți compui ținuta perfectă pentru o escapadă pe pârtie

Cum să îți compui ținuta perfectă pentru o escapadă pe pârtie
Foto: Pexels.com

Dacă printre planurile de petrecere a timpului liber din viitorul apropiat se numără și câteva zile petrecute pe pârtie, înseamnă că te gândești deja la cum să te echipezi cât mai bine. Pentru a reuși, trebuie să te asiguri că înveți elementele esențiale ale unei ținute de schi perfecte. Acest lucru te va ajuta să îți menții un nivel înalt de confort termic, dar ș o mai mare lejeritate în mișcări pentru a te putea bucura de sporturile tale preferate de iarnă.

Indiferent dacă preferi schiurile sau snowboard-ul, ori pur și simplu îți plac plimbările lungi pe potecile munților înzăpeziți, trebuie să știi cum să te pregătești pentru câteva zile friguroase de iarnă, astfel încât să te poți bucura din plin de ele. Dacă ești în căutarea echipamentului de iarnă perfect pentru următoarea escapadă la munte, trebuie să citești acest articol.

Iată care sunt elementele ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj atunci când te pregătești pentru o vacanță la munte

Stratificarea este cheia confortului

Este esențial ca atunci când îți compui ținuta pentru distracția de pe pârtie să iei în considerare nu doar aspectul estetic, ci și funcționalitatea echipamentului tău. Stratificarea hainelor este cheia în cadrul acestui proces. Stratul inferior ar trebui să includă șosete călduroase, lenjerie lungă sau colanți și un top care să mențină confortul termic pentru a păstra căldura corpului cât mai mult timp. La acestea ar trebuie să adaugi și o bluză cu mânecă lungă și guler. Atenție la materialele textile! Materialele din care sunt confecționate aceste haine nu trebuie să permită menținerea umezelii și a transpirației.

Stratul exterior trebuie ales cu atenție

Dacă primele straturi au fost alese cu atenție, astfel încât căldura corporală să nu se risipească, iar confortul termic să fie menținut vreme îndelungată, este acum rândul stratului exterior. Alegerea unei geci nu ar trebui să fie una dificilă. Poți descoperi geaca perfectă la secțiunea de geci de damă pentru iarnă de la Bogas și în funcție de preferințele personale să îți alcătuiești ținuta ideală. Dacă ești adepta compleurilor este cu atât mai bine. Salopetele de schi sunt și ele o alegere foarte bună. Nu uita să alegi și o pereche de ghete care să te ferească de umezeală și frig.

Accesoriile estetice și funcționale

La final, nu uita să adaugi o pereche de mănuși impermeabile care sunt mai mult decât necesare pentru a împiedica vântul și umezeala să ajungă la mâini. Îți poți completa ținuta cu o pereche de ochelari de schi pentru a-ți proteja ochii de vânt, soare și zăpadă sau gheață, iar pentru informații suplimentare citește despre echipamentul de schi de damă pentru a fi cu adevărat pregătită. Dacă plimbările sunt punctul tău forte, o pereche de ochelari de soare cu protecție crescută vor utili, de asemenea. Însă, dacă ești amatoare de sporturi de iarnă, pregătește-ți și casca de protecție. Aceasta îți va fi de folos pentru a te menține în siguranță, dar este și o bună protecție termică, în schimbul unei căciuli.

 Acum ai toate informațiile necesare pentru a-ți confecționa ținuta perfectă pentru vacanța la munte de anul acesta. Nu uita faptul că stratificarea este cheia succesului pentru o ținută care îți va conferi confortul termic, dar și libertatea în mișcări. Distracție plăcută pe pârtie!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`