Cum să gestionăm stresul în situațiile tensionate pentru a nu ne afecta sănătatea / Ce boli grave poate genera

Cum să gestionăm stresul în situațiile tensionate pentru a nu ne afecta sănătatea / Ce boli grave poate genera
Sursa foto: Freepik.com

Viața modernă plină de activități și dead-line-uri la muncă și la facultate vine odată cu stresul, care poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Ce este stresul și care sunt bolile pe care le poate genera

Stresul a fost definit ca fiind răspunsul organismului la orice situație sau efort. Indiferent dacă este vorba despre presiunea de la muncă, probleme financiare sau tensiuni în relații, stresul declanșează reacții chimice în corp, printre care eliberarea de cortizol și adrenalină.

Cu cât corpul nostru este expus la stres, cu atât sănătatea noastră poate fi afectată mai mult. Printre bolile cauzate de stres se numără:

Dermatita: Un volum mare de stres poate declanșa sau agrava afecțiuni cutanate precum dermatita. Reacțiile inflamatorii din organism ar putea afecta piele, cauzând iritații, mâncărime și inflamații.

Psoriazisul: Cei care sunt predispuși genetic la psoriazis pot să fie afectați de simptome mai grave în perioadele stresante.

Anxietatea: Stresul poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea tulburărilor de anxietate și totodată afectând starea emoțională și capacitatea de a face față situațiilor tensionate.

Cum să gestionăm bolile cauzate de stres

Bolile cauzate de stres pot fi gestionate prin abordarea atât simptomelor fizice, cât și celor emoționale. Terapia cognitiv-comportamentală, meditația, exercițiile fizice regulate și o alimentație echilibrată pot ajuta la reducerea stresului și ameliorarea simptomelor, scrie realitatea.net.

De asemenea, impactul negativ al bolilor asociate stresului poate fi minimizat prin adoptarea unei strategii eficiente de reducere a stresului și prin acordarea atenției semnalelor corpului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)