Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu și cele mai multe dintre gospodine aleg să prepare acest aliment în bucătăria lor, mai degrabă decât să îl achiziționeze din marile centre comerciale. Există, însă, pași pe care dacă nu îi urmezi, drobul de miel ajunge să se sfărâme.
Fie că este făcut din carne de miel sau din carne de pui, drobul de miel reprezintă unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor pascale. Ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat sunt organele de la miel. Pentru a obține un produs delicios, gospodinele trebuie să urmeze întocmai rețetele, precum și sfaturile bucătarilor celebri, potrivit spynews.ro.
Acest proces de gătire trebuie să înceapă prin spălarea prapurului și lăsarea acestuia în apă rece. Important de menționat este că și măruntaiele se spală de câteva ori, cu apă rece, după care se opăresc rapid, în apă clocotită.
Mai apoi, se pun la fiert în apă cu sare și se lasă timp de 30 de minute de la primul clocot, după care se scot. În momentul în care acestea s-au răcit complet, se toacă în cubulețe destul de mici.
Următorul pas este să toci mărunt ceapa uscată și cea verde, pe care o vei pune la prăjit. După aceea, se înmoaie se adaugă tocătura și se lasă pe foc la călit, timp de 5 minute, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Apoi, se bat ouăle cu sare și piper și se amestecă cu tocătura și cu ceapă care a rămas. Se scurge prapurul de apă și se întinde, iar peste el se pune umplutura de mai sus, care se împachetează perfect în acesta. În acest fel, drobul tău de miel nu se va mai sfărâma.