Chipsurile se numără printre cele mai populare gustări din lume, însă cele cumpărate din comerț sunt nesănătoase. Acum, pofticioșii au o opțiune mai sănătoasă la îndemână, mai exact prepararea acestora în casă.
Cei care își doresc chipsuri delicioase și crocante trebuie să aibă în vedere câțiva pași. Să le prepari nu este chiar atât de complicat precum mulți ar crede.
Primul lucru care trebuie făcut atunci când facem chipsuri este curățarea cartofilor de coajă. De reținut faptul că ei nu trebuie să fie stricați și nici să aibă defecte, potrivit fanatik.ro.
Pasul următor constă în felierea acestora. Ulterior ei se pun în apă rece pentru a elimina amidonul, iar în acest fel chipsurile vor fi și mai crocante.
După câteva minute se scot feliile de cartof pe un prosop pentru a elimina excesul de apă. Chipsurile nu se prăjesc bine dacă sunt ude, de aceea ele trebuie să fie uscate înainte de a fi puse în ulei.
Acum urmează cea mai importantă parte. În momentul în care uleiul este bine încins, se pun chipsurile de cartofi într-o tigaie timp de câteva minute la prăjit, însă în porții mici. Când acestea devin aurii se scot într-un bol și se condimentează cu boia, sare si ierburi aromatice.