Cum să aleg cea mai bună mașină spălat vase pentru bucătăria mea

Cum să aleg cea mai bună mașină spălat vase pentru bucătăria mea

Cumpărarea unei mașini spălat vase este un angajament financiar mare care, atunci când este bine făcută, va economisi timp, efort și bani prin reducerea costurilor facturilor anuale de energie.

Mașinile de spălat vase pot fi o modalitate mai eficientă de curățare a vaselor și, cel mai important, îți permit să petreci mai puțin timp la chiuvetă în mănuși de cauciuc.

Descoperă unele dintre cele mai bune mărci de mașini de spălat vase și găsește mașina spălat vase potrivită pentru gospodăria și bugetul tău, cu ghidul nostru de cumpărare a mașinii de spălat vase.

Ce mașină spălat vase ar trebui să cumpăr?

Când vine vorba de alegerea unei mașini de spălat vase, trebuie să iei în considerare cu atenție ce caracteristici sunt importante pentru gospodăria ta, cum ar fi:

  • Ce eficiență energetică ai prefera
  • De câte setări vei avea nevoie pentru a spăla
  • Cât de flexibile trebuie să fie rafturile
  • Calitatea aparatului
  • Câtă energie folosește
  • Cât de ușor este de utilizat
  • Cât de bine arată în bucătărie

Ce tip de mașină spălat vase am nevoie?

În funcție de designul bucătăriei tale, mașinile de spălat vase pot fi instalate diferit pentru a se potrivi cel mai bine spațiului disponibil. Există trei tipuri principale:

  • Mașină de spălat vase încorporabilă: mașinile de spălat vase încorporabile stau sub blaturile din bucătărie și sunt complet ascunse de o ușă de mobilier care se potrivește cu restul bucătăriei tale.
  • Mașină spălat vase semi-integrată: mașina de spălat vase este plasată și sub blat, dar panoul și ușa mașinii sunt expuse.
  • Mașină spălat vase de sine stătătoare: acestea pot sta singure oriunde le așezi și sunt finisate pe toate părțile.

 

Ce caracteristici și programe ar trebui să caut la o mașină spălat vase?

Iată recomandările noastre cu privire la caracteristicile de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o nouă mașină spălat vase.

Capacitate: acest lucru ar trebui menționat în mod vizibil în specificațiile mașinii de spălat vase. Capacitatea variază de la 12 tacâmuri până la 16 tacâmuri pentru o mașină de spălat vase de dimensiuni mari.

Protecție împotriva inundațiilor: o mașină spălat vase cu protecție împotriva inundațiilor ar trebui să detecteze scurgerile, să scurgă apa și să se oprească înainte de a produce daune majore.

Blocare pentru copii: la toate mașinile de spălat vase, imediat ce ușa este deschisă, mașina de spălat vase nu mai funcționează. De obicei, poți vedea doar brațele de pulverizare oprindu-se încet. Cu toate acestea, mașina de spălat vase ar putea fi plină cu apă foarte fierbinte, plus că există acces la cuțite ascuțite. Deci, ar putea fi de dorit să ai o mașină de spălat vase cu sistem de blocare pentru copii.

Raft superior reglabil: unele rafturi superioare se deplasează în sus și în jos pentru a găzdui vase sau tigăi foarte mari.

Opțiune de umplere la cald: unele mașini de spălat vase pot fi conectate la sursa de apă caldă în loc de rece. Acesta poate fi sau nu ceva de care ești conștient ca o posibilitate. În mod normal, mașinile de spălat vase sunt instalate doar cu o sursă de apă rece, așa că dacă vrei să folosești apă caldă, ar trebui să ai instalații suplimentare.

Simbol Silențios: dacă o mașină de spălat vase este promovată ca fiind silențioasă, atunci ar trebui să fie destul de sigur să te bazezi pe asta.

Setare Eco: un ciclu de spălare mai lung care utilizează mai puțină energie.

Spălare automată: senzori care pot detecta cât de curată sau murdară este apa și pot regla ciclul de spălare în consecință.

Afișarea timpului rămas: deși nu este întotdeauna 100% precis, acestea oferă de obicei o estimare rezonabilă a timpului rămas. Este extrem de util dacă nu vrei să lași o mașină de spălat vase în funcțiune când ieși din casă sau când mergi la culcare (nu lăsa niciodată o mașină de spălat vase în funcțiune când nu este nimeni prin preajmă).

Mașinile de spălat vase moderne, eficiente din punct de vedere energetic sunt o modalitate excelentă de a economisi apă și energie în casa ta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`