Cum s-au desfășurat antrenamentele rezerviștilor: „M-au frecat rău bocancii. Aștept ambulanța”

Cum s-au desfășurat antrenamentele rezerviștilor: „M-au frecat rău bocancii. Aștept ambulanța”
Sursa Foto: Captură Video - Digi24

Peste 6.000 de rezerviști au fost chemați la exercițiul de mobilizare MOBEX. Ei au făcut armata acum 20-30 de ani și ar putea fi trimiși pe front în cazul unui război. Pe unii, însă, i-au bătut deja… bocancii.

Rezerviștii, deranjați de bocanci la antrenamente

„Fiți amabil, aveți un leucoplast? Nu mai pot de picioare”, a întrebat un domn, citat de Digi24.

Cu altul dialogul a fost ceva mai consistent:

-V-au lăsat în urmă?
-Nu. Am șosete scurte și m-au frecat rău bocancii.
-Când ați făcut armata?
-Acum 14 ani. Nu… mai mult. Stați puțin. Am 43. Cam 20 de ani. Acum sunt mai buni. Înainte te înțepau cuiele. Acum sunt prea noi, dar am șosete scurte.
-Unde vă deranjează?
-Pe aici, pe undeva. Nu e din cauza bocancilor. E din cauza mea, că nu am șosetele corespunzătoare. Nu am șosete înalte.
-Acum ce faceți? Mai mergeți?
-Da, da. Aștept să vină ambulanța să mă preia. M-am trezit cu Poliția la ușă și un pic m-am speriat, apoi mi-au spus pentru ce am fost chemat.
-V-ați duce la război?
-Nu știu… Nu mai sunt cum eram. Am și puțină burtică.

Ministerul Apărării, despre exercițiul mobilizare MOBEX

„În perioada 02-07 septembrie 2024, în județele Prahova și Dâmbovița se va desfășura exercițiul de antrenament pentru evaluarea rezervei – MOBEX PH-DB-24.

Acest tip de exercițiu se planifică și se organizează periodic, în scopul evaluarii nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților și realizării coeziunii acționale între militarii în activitate și rezervişti.

Astfel, cetățenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţul Prahova, respectiv în judeţul Dâmboviţa, vor fi convocați la unităţile militare unde sunt repartizați, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire”, a transmis Ministerul Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect
19:57 - Seidler (USR): Fiecare candidat la prezidențiale vine în fața românilor cu ce a realizat. Lasconi – fondurile europene atrase, Ciucă și Ciolacu – inflație și deficit record (VIDEO)