Cum s-a schimbat tradiția în 2023: Porcul de Crăciun se cumpără online / Carnea poate fi livrată direct la domiciliu

Cum s-a schimbat tradiția în 2023: Porcul de Crăciun se cumpără online / Carnea poate fi livrată direct la domiciliu
Sursa foto: Captură

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, tradiționala achiziționare a porcului de Crăciun suferă o transformare semnificativă în 2023. Site-urile cu anunțuri și rețelele sociale se umplu de oferte pentru porci de Crăciun, iar consumatorii trebuie să fie atenți la schimbările aduse de vânzarea online. Iată la ce trebuie să fim atenți când vine vorba de a cumpăra porcul de Crăciun în mediul virtual.

Site-urile cu anunţuri şi reţelele sociale sunt pline de oferte

În contrast cu tradiționala cumpărare de la producătorii locali, porcii de Crăciun se găsesc acum pe internet cu prețuri medii de aproximativ 700 de lei, iar vânzătorii oferă inclusiv transportul cărnii până la ușa clientului. Această schimbare vine în urma închiderii târgurilor de animale din cauza pestei porcine și a adaptării comercianților la mediul online.

Ofertele pentru porcii de Crăciun nu se opresc la achiziționarea porcilor vii. Pe site-urile de anunțuri, consumatorii pot găsi diverse opțiuni, de la porci vii la cei tranșați și porționați, livrați direct la domiciliu.

La ce să fie atenți cumpărătorii

Specialiștii avertizează că, înainte de a face o achiziție online, este esențial să verificați calitatea produsului. Solicitarea buletinelor de analizare de la medicul veterinar este recomandată pentru a asigura consumatorii de calitatea porcului de Crăciun achiziționat online.

Cumpărarea porcului de Crăciun online implică și alte aspecte importante. În unele zone ale țării, transportul porcilor vii și sacrificarea lor în gospodărie pot fi interzise. Prețurile variază, începând de la 15 lei pe kilogram pentru porcul în viu și de la 18 lei pentru carnea deja tranșată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)