Cum reușește o femeie cu cinci copii să trăiască cu 3.600 de lei. „Să zicem că supraviețuim”

Cum reușește o femeie cu cinci copii să trăiască cu 3.600 de lei. „Să zicem că supraviețuim”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Salarii mici, prețuri mari, cam așa este traiul din România. O treime din angajați lucrează pentru salariul minim pe economie, care este mai puțin de 400 de euro net.

3.600 de lei pentru șase persoane

O femeie își crește singură cei cinci copii, cu doar 3.600 de lei, conform Adevărul.

Eurostat arată că, în 2022, 34% dintre români erau expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, doar că problemele financiare și inflația din acest an este posibil să ducă la o creștere a acestui procent. România este cea mai săracă țara din UE, având în vedere că peste o treime dintre cetățeni trăiesc sub amenințarea sărăciei, arată statisticile.

Un român a vrut să știe dacă o familie cu un copil se poate descurca cu 7.000 de lei lunar, având în vedere că INS a constatat că aceasta este suma medie pe care o gospodărie o cheltuie în decursul unei luni. Astfel că, a lansat o întrebare pe Facebook, iar femeia cu cinci copii a răspuns în secțiunea de comentarii.

Cum supraviețuiește mama cu cinci copiii cu 3.600 de lei

„Eu venitul îl am de 3.600 de lei, un părinte cu cinci copii. Stau în chirie, am facturi. Rate la bancă nu. Dar sunt facturile, naveta copiilor, programul prelungit al gemenilor la grădiniță. Să zicem că încă supraviețuim… bine. Nu e ușor, dar e cel mai frumos cadou. Stau și eu prost cu gestiunea, dar o dată pe lună umplu congelatorul cu legume, carne și întreb ce mâncăm, ce fac de papa și în funcție de… gătesc pentru două zile”, a spus femeia.

Altcineva spune în comentarii că unii se descurcă să trăiască cu minimul pe economie, iar altora nu le ajung nici 20.000 de lei, asta pentru că noțiunea de trai decent depinde de la persoană la persoană.

Astfel că, unii consideră că 7.000 de lei oferă un trai decent unei familii, în timp ce alții susțin că este o sumă insuficientă.

„Depinde ce tip de cheltuieli aveți. O singură rată la bancă poate însemna un 2.500 în plus sau în minus. Personal, cu rată la bancă, cheltuieli cu casa, animale, doi copii, o mașină și fără nicio vacanță, consider că e necesar undeva la minim 8.000 lei/lună. Luăm în considerare și bugetul pentru impozite/cheltuieli neprevăzute/medicamente/cadouri (și așa mai departe), cred că liniștit ai putea să trăiești doar undeva la 10.000 lei”, a spus alt utilizator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)