Cum putem ține muștele la distanță. Trucul simplu și eficient

Cum putem ține muștele la distanță. Trucul simplu și eficient

Un truc simplu și eficient poate ține muștele departe de ferestrele tale: atârnarea unei pungi de plastic cu apă și a unei bile de folie de aluminiu. Această metodă te va scăpa de o problemă comună în casă, fără a folosi substanțe chimice.

Cum funcționează metoda

Această metodă populară, în special în zonele rurale, implică atârnarea unei pungi de plastic cu apă și a unei bile de folie de aluminiu lângă ferestre. Apa din pungă refractă lumina și creează un efect optic care dezorientează muștele. Ochiul compus al muștelor percepe lumina refractată ca o barieră mișcătoare și confuză, descurajându-le să se apropie, potrivit spynews.ro.

Reflecțiile create de bila de folie de aluminiu și apa sunt deranjante pentru muște, făcând zona să pară instabilă și periculoasă. Aceste reflexii multiple interferează cu capacitatea muștelor de a zbura, ținându-le departe.

Această metodă este simplă, ieftină și ecologică, deoarece nu implică utilizarea substanțelor chimice.

Alternative naturale pentru ține departe muștele de casă

Un alt truc eficient pentru a ține muștele departe de casa ta este folosirea lămâilor și cuișoarelor. Taie lămâile în jumătate și umple-le cu cuișoare, apoi așează-le în locurile pe unde ar putea intra muștele. Mirosul puternic și înțepător le va ține la distanță.

Oțetul de mere este, de asemenea, eficient în respingerea muștelor. Pune o cantitate generoasă într-un recipient cu pulverizator și stropiți plasele de țânțari, ramele ferestrelor și ușile. Mirosul oțetului va împiedica muștele să intre în casă.

Usturoiul este un alt aliment care poate ține muștele departe. Pune câțiva căței de usturoi decojiți în locurile prin care ele pot intra, cum ar fi pe pervazele ferestrelor, pentru a ține insectele la distanță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`