Cum putem prelungi viața florilor din vază. Sfaturi ușor de pus în practică

Cum putem prelungi viața florilor din vază. Sfaturi ușor de pus în practică
Sursă foto: Pixabay

Florile proaspete înfrumusețează casă și aduc o pată de culoare. Pentru a vă bucura cât mai mult de ele, este important să urmați câteva sfaturi esențiale care vă vor ajuta să prelungiți viața florilor din vază.

Cum trebuie pregătită vaza și apa florilor

Primul pas este să folosiți o vază de sticlă sau de ceramică care este curată și dezinfectată. Este important să vă asigurați că nu există reziduri de detergent sau bacterii care ar putea contamina apa, potrivit canal33.ro.

Apa florilor trebuie să fie rece, filtrată sau distilată. Nu trebuie să folosiți apă de la robinet, deoarece conține clor sau alte substanțe chimice care pot dăuna florilor.

Pentru a menține cat mai mult florile în vază, puteți să folosiți un conservant floral comercial sau o soluție ușor de pregătit acasă cu zahăr și oțet alb.

Pentru a avea flori cat mai proaspete pentru mai mult timp, puteți adăuga o picătură de înălbitor la apa din vază, deoarece ajută la uciderea bacteriilor și la prevenirea apariției mucegaiului. Înălbitorul conține hipoclorit de sodiu, care acționează precum un dezinfectant.

Cum trebuie îngrijite florile pentru a rezista mai mult

Primul pas este să tăiați tulpinile cu un cuțit ascuțit la un unghi de 45 de grade sub apă, deoarece va ajuta florile să absoarbă mult mai bine apa. Îndepărtați frunzele care ar fi sub nivelul apei din vază, pentru a preveni putrezirea și proliferarea bacteriilor.

Apa din vază trebuie schimbată la fiecare două trei zile, adăugând conservant floral dacă este necesar. Florile trebuie așezate într-un loc răcoros și ferit de lumină directă a soarelui, deoarece căldura poate grăbi ofilirea florilor.

Tulpinile florilor trebuie tăiate din nou la fiecare două trei zile, deoarece va ajuta florile să absoarbă să aibă mai bine apa și le va menține proaspete pentru mai mult timp.

Nu așezați vaza cu flori lângă fructe, deoarece acestea eliberează etilenă, un gaz care poate grăbi ofilirea florilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)