Majoritatea oamenilor aleg să depoziteze fructele și legumele în frigider pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Potrivit site-ului halfyourplate.ca, unele dintre acestea pot fi chiar congelate pentru a fi păstrate pe termen mai lung.
Depozitarea fructelor și legumelor în frigier este necesară pentru a fi proaspete pentru cât mai mult timp. Fructele de pădure nu se spală înainte de a fi băgate în frigider, deoarece se vor strica mai rapid. Acestea trebuie spălate doar înainte de consum, conform G4Food.ro.
Citricele pot fi păstrate în frigider pentru o durată mai lungă de timp. Totuși, ele nu se mai coc după ce au fost culese, astfel că pot fi depozitate și pe blatul din bucătărie. Cireșele, vișinele și strugurii se păstrează în frigider, dar fără a fi spălate în prealabil. Spălarea acestora se face doar înainte de consum.
Pepenii verzi sau galbeni rezistă mai bine în frigider, în special după ce au fost tăiați. Este obligatoriu să punem la frigier bucățile rămase pentru a preveni stricarea lor. Salata, spanacul, broccoli și conopida trebuie păstrate în frigider, dar separate de alte fructe și legume, pentru a preveni alterarea rapidă.
Ciupercile se păstrează bine în frigider, dar fără a fi spălate înainte, pentru a evita stricarea lor. Morcovii, țelina, sfecla și ridichile se păstrează cel mai bine în frigider.
Congelarea este o metodă excelentă dacă dorim să avem fructe și legume proaspete pentru mai mult timp.
Fructele de pădure și căpșunile pot fi congelate fără probleme. Bananele foarte coapte pot fi, de asemenea, congelate. Acestea trebuie curățate de coajă și congelate în pungi de plastic.
Mango și ananasul pot fi feliate și congelate în pungi de plastic. Astfel, ne putem bucura de gustul lor oricând dorim. Vinetele proaspete, salata verde, cartofii, varza și ridichile nu sunt recomandate pentru congelare, deoarece își pierd textura și calitățile după decongelare.