Cum putem păstra căpșunile proaspete pentru mai mult timp. Trucuri simple și ușor de urmat

Cum putem păstra căpșunile proaspete pentru mai mult timp. Trucuri simple și ușor de urmat
Sursa Foto: Flickr.com

Căpșunile sunt unele dintre cele mai apreciate fructe ale verii, dar pentru a le menține proaspete și gustoase cât mai mult timp, trebuie să apelăm la câteva trucuri simple.

Cum ar trebui depozitate în frigider

Dacă intenționați să consumați căpșunile imediat după cumpărare, păstrarea lor la temperatura camerei, pe blatul din bucătărie, este o opțiune perfectă. Totuși, dacă doriți să le păstrați pentru mai târziu, trebuie să le depozitați în frigider, potrivit adevărul.ro. 

Pentru a preveni mucegăirea și deteriorarea prematură, căpșunile trebuie să rămână uscate și reci. Cea mai bună metodă de depozitare este așezarea lor pe o farfurie acoperită cu hârtie de copt sau într-un bol de sticlă. Este crucial să îndepărtați imediat orice căpșună care începe să se strice pentru a nu contamina și restul fructelor.

Cozile trebuie să rămână atașate de căpșuni atunci când le depozitați în frigider. Acest lucru ajută la protejarea fructului, menținându-l proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp. Evitați să așezați căpșunile în straturi multiple, deoarece presiunea poate duce la strivirea și deteriorarea lor.

Congelarea căpșunilor pentru păstrarea îndelungată

Pentru a păstra căpșunile și mai mult timp, congelatorul este cea mai bună opțiune. În acest caz, cozile trebuie îndepărtate, iar fructele tăiate. Așezați-le într-un singur strat pe o foaie de copt și puneți-le la congelator timp de cel puțin 30 de minute. După ce au înghețat, mutați-le într-o pungă frigorifică, unde pot fi păstrate până la 3 luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`