Banalele ar putea să își mențină prospețimea mai mult timp dacă nu sunt depozitate în același loc cu alte fructe, potrivit expertei în nutriție Katherine Kyle.
Nutriționistul recomandă depozitarea bananelor separat, deoarece acestea produc un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc, care poate duce la maturarea prematură a altor fructe, mai puțin coapte.
Etilena acționează ca un hormon de creștere pentru unele fructe, dar poate accelera și procesul de coacere atunci când acestea sunt depozitate împreună. Pentru a preveni înegrirea bananelor, o metodă foarte simplă este acoperirea codițelor, care emană acest gaz.
Potrivit nutriționistului, bananele ar trebui despărțite, iar codițele acoperite în folie de plastic. De reținut este că trebuie să îndepărtăm folia doar când vrem să le consumăm.
Un alt sfat este păstrarea bananelor în condiții răcoroase, ferite de surse de căldură precum cuptoarele sau prăjitoarele de pâine, potrivit doctorulzilei.ro.
Banalele sunt o sursă importantă de nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest fruct conține carbohidrați sănătoși precum glucoza, fructoza și zaharoza, care oferă energie. Bananele sunt, de asemenea, bogate în fibre, vitamina C, vitamina B6, potasiu, magneziu și mangan.
Acestea ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, stimulând tranzitul intestinal și prevenind constipația, datorită conținutul de fibre. De asemenea, bananele pot ajuta la controlul greutății, deoarece au un conținut caloric moderat.
Potasiul din banane poate contribui la menținerea sănătății inimii și a vaselor de sânge, iar magneziul și manganul pot ajuta în menținerea sănătății oaselor.