Cum putem mânca sănătos fără să cheltuim mulți bani? Care sunt sfaturile specialiștilor în nutriție

Cum putem mânca sănătos fără să cheltuim mulți bani? Care sunt sfaturile specialiștilor în nutriție
Foto: Pexels.com

Majoritatea oamenilor sunt de părere că mâncatul sănătos necesită o investiție financiară semnificativă, însă specialiștii de la Good Food ne arată ce putem să facem pentru a avea acees la alimente nutritive, fără costuri prea mari.

Care sunt primii pași pentru a mânca sănătos și ieftin

Pentru început trebuie să identificați care sunt alimentele pe care le mâncați cu plăcere, iar apoi alegeți versiunile care sunt atât sănătoase, cât și avantajoase la preț, potrivit G4Food.

Câteva exemple de proteine ar fi ouăle, bucățile de carne, peștele conservat sau congelat, fasolea uscată sau conservată, mazărea și linte și tofu.

La lactate sunt iaurtul, laptele și brânza de vaci, la cereale sunt orez, paste, ovăz, orz și cușcuș. La fructe contează să fie de sezon, iar alte variante bune care se găsesc pe tot parcursul anului sunt banalele, merele, perele, portocalele, strugurii, fructele de pădure congelate, iar la legume cartofii, morcovii, dovleceii, broccolii, conopida, ceapa, roșiile conservate și mazărea congelată.

Cum putem economisi banii când alegem să mâncăm sănătos

O metodă eficientă de a menține costurile minime este planificarea meselor în jurul ingredientelor prietenoase cu bugetul. Planificarea în avans reduce risipa de alimente și previne cumpărăturile impulsive.

Produsele de marcă proprie sunt mai ieftine și respectă aceleași standarde alimentare ca și cele de brand, fiind la fel de hrănitoare și adesea de calitate similară.

Achiziționarea produselor în vrac poate economisi bani, dar este esențial să cumpărați doar ceea ce veți folosi, evitând cheltuielile inutile.

Faceți o listă cu produsele preferate pentru fiecare sezon și aprovizionați-vă. Acestea sunt mai gustoase și mai ieftine.

Faceți o listă cu gustările sănătoase preferate, precum batoane de legume și hummus, floricele de porumb, batoane energetice sau nuci. Asigurați-vă că aveți mereu câteva la îndemână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`