Cum poți scăpa rapid de vânătăi? Remediile care te vor ajuta

Cum poți scăpa rapid de vânătăi? Remediile care te vor ajuta
Sursa foto; Pixabay

Vânătăile pot părea inofensive, însă, în realitate acestea sunt leziuni minore ale țesuturilor moi, cauzate de ruperea vaselor de sânge sub piele. Majoritatea dispar într-o perioadă scurtă de timp, cu toate acestea este recomandat să le ții sub supraveghere și să le tratezi din timp.

Remediile care te vor ajuta să scapi rapid de vânătăi

Din fericire, există remedii naturale prin care nu numai că poți scăpa rapid de vânătăi, dar vei căpăta și o piele curată și sănătoasă, scrie Click.

Mai exact, compresele cu apă rece reduc inflamația și stopează durerile, dacă le aplici de câteva ori pe zi, însă fără să le ții prea mult pe piele.

Și cartoful este un remediu mai puțin cunoscut în tratarea vânătăilor. Pune o felie de cartof în zona afectată și las-o peste noapte pentru a accelera procesul de vindecare.

Totodată, o altă soluție eficientă este lămâia. Astfel, câteva felii de lămâie aplicate pe zona afectată fac minuni. Se mai pot folosi și câteva felii de ceapă, asta dacă nu există leziuni deschise pe piele.

Alte beneficii ale lămâii

Amintim că, lămâile sunt mai mult decât o simplă garnitură, de fapt, globurile galbene vibrante au beneficii pentru sănătate care pot avea un impact pozitiv asupra multor părți ale corpului.

Acestea sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, impulsionează producția de colagen, ajută la creșterea absorbției fierului, furnizează fibre alimentare și ar putea preveni pietrele la rinichi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)