Cum poți scăpa de kilogramele în plus fără să te înfometezi. Ce alimente ne recomandă specialiștii
Alimentele potrivite, cu puține calorii, pot să ne ofere sațietate, conform nutriționistului Mihaela Bilic.
Cum putem să controlăm foamea
Foamea excesivă poate fi combătută cu alimentele care oferă o senzație de sațietate pe termen lung, datorită consum conținutului lor de fibre și proteine. Fibrele au un volum mare și dau senzația de stomac plin, iar proteinele sunt greu de digerat și metabolizat.
Potrivit o doctorul nutriționist Mihaela Bilic, controlarea foamei și menținerea siluetei nu ar trebui să fie un compromis dificil, conform click.ro.
Ce alimente sățioase putem consuma
Oul fiert se află în fruntea listei alimentelor care oferă sațietate maximă și un aport caloric redus. Carnea, indiferent de tipul acesteia, conține proteine cu calorii negative, adică organismul depune mai multă energie pentru a le metaboliza decât conține alimentul în sine.
Peștele este un alt aliment cu efect de sațietate, dar și leguminoasele precum fasolea boabe, mazăre, lintea și năutul sunt surse de proteine vegetale.
Pastele fierte al dente și cartofi în coajă sunt opțiunea de alimente făinoase care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Supele și ciorbele sunt extrem de sățioase, deoarece stau în stomac de două ori mai mult timp decât alte feluri de mâncare.
La categoria dulciurilor, fructele precum merele, perele, gutuile și caietele oferă sațietate datorită pectinei, o fibră care se umflă în contact cu apa și scade absorbția de zahăr în intestin. De asemenea, în cazul gustărilor, morcovul este ideal, dar și porumbul expandat este opțiune excelentă.