Cum păstrezi proaspăt cât mai mult timp un avocado? Iată câteva trucuri simple

Cum păstrezi proaspăt cât mai mult timp un avocado? Iată câteva trucuri simple
Foto: Pixabay

Avocado este un fruct tot mai cunoscut și des consumat, mai ales la micul-dejun.

Totuși, se știe faptul că nu rezistă foarte mult, după ce acesta este tăiat.

Cum păstrezi proaspăt un avocado?

Dacă avocado este necopt, el trebuie lăsat la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui, pentru o coacere treptată. Dacă se dorește accelerarea procesului de coacere, atunci el se pune într-o pungă de hârtie împreună cu un măr sau o banană. Explicația este că fructele menționate eliberează etilenă, care accelerează procesul de coacere, scrie Realitatea.

În cazul unui avocado copt, el trebuie depozitat la frigider dacă nu se va consuma imediat.

Dacă fructul este tăiat, se va conserva cu lămâie. Suprafața tăiată se stropește cu sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea.

Ce beneficii aduce consumul de avocado?

Pe lângă gustul plăcut și varietatea modurilor de consum, avocado este un fruct ce aduce o mulțime de beneficii.

El are proprietăți antioxidante puternice și contribuie la prevenirea declanșării diverselor tipuri de cancer, conform Sfatul Medicului.

Tot el are capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei și hepatitei virale, potrivit cercetătorilor japonezi.

De asemenea, ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) și la reducerea celui rău (LDL), precum și la diminuarea numărului de trigliceride în sânge.

Un alt beneficiu este reglarea hipertensiunii arteriale, prin conținutul bogat de potasiu.

Aceste poate să îmbunătățească vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteina.

Este bun și pentru piele și păr, oferind strălucire și vitalitate.

Avocado poate fi consumat crud, în salate, ca atare cu sare și lămâie, dar și ca desert în prăjituri sau shake-uri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`