Cum organizezi petrecerea de nuntă perfectă?

Cum organizezi petrecerea de nuntă perfectă?
Foto: Unsplash

Fiecare femeie își dorește să îmbrace rochia albă de mireasă și așteaptă cu ardoare să le fie adresate întrebarea cea mare. Iar când logodnicul vine cu inelul de logodnă mult așteptat, majoritatea femeilor sunt în al 9-lea cer.

Multe dintre femei știu cum vor să arate rochia de mireasă, ba chiar și-au stabilit și modelul perfect, în care să strălucească în ziua cea mare, și-au ales accesoriile și pantofii și, evident, știu că vor un model de buchete de mireasa speciale, care să completeze elegant rochia atent și fin lucrată.

Însă nunta nu este doar despre ținute, ci până la marele eveniment sunt o sumedenie de lucruri de pus la punct în ceea ce ține petrecerea ce marchează începutul vieții de familie. Să nu uităm că femeile sunt extrem de atente la detalii și s-au pregătit temeinic în ceea ce ține evenimentul – au mers la o mulțime de nunți și au acordat atenție mâncarii, muzicii, atmosferei etc.

De cele mai multe ori, invitații permanenți la nunți și botezuri cam știu la ce să se aștepte când participă la un eveniment și nu de puține ori trăiesc un sentiment de deja-vu. Însă dacă îți dorești ca evenimentul tău să rămână în memoria invitaților sunt o serie de sfaturi de care să ții cont, pe care ți le prezentăm în acest articol.

Alege un restaurant elegant

Ai un buget și o listă preliminară de invitați? Atunci poți merge în căutarea localului de eveniment. Este important să alegi unul care să se potrivească tematicii tale, să ofere suficient spațiu pentru invitați și ringul de dans. De asemenea, nu ar strica să citești contractul cu atenție și să pui toate întrebările necesare.

Întreabă dacă pot aranja sala după ideile tale

Cele mai mult locații se dau peste cap pentru a-i mulțumi pe viitorii miri și le pun la dispoziție o serie de aranjamente florale și decoruri incluse în preț.

Optează pentru muzica de calitate

O nuntă nu este nuntă dacă muzica nu te face să te ridici de pe scaun. În zilele noastre, nunțile nu mai sunt doar despre un anumit gen de muzică, ci despre mai multe, potrivite pentru fiecare grupă de vârstă a invitaților. Poți opta pentru o trupă de cover-uri, care să includă și o voce feminină, astfel încât să creeze un mix între mai multe genuri muzicale.

Mergi pe meniul tradițional, dar aranjat cu dichis

Cu un meniu tradițional nu vei da niciodată greș. Majoritatea invitaților vor să știe ce este în farfurie și nu sunt adepții unor preparate sofisticate, cu mixuri de gusturi. Important este aperitivul, de aceea este bine să mergi pe tradițional – după ce invitații mănâncă puțin vor putea să bea un pahar și să se distreze pe cinste. Pe burta goală nu se prea poate. Dar dacă totuși vrei să adaugi un plus de rafinament poți opta pentru ca la friptură să se servească carne de porc sau pui cu sos de mango și chilli sau sos olandez, foarte apreciat de români.

Ieși din anonimat cu mărturii cool

La fiecare nuntă, invitații pleacă acasă cu câte o mărturie. Dacă vrei să ieși din anonimat optează pentru mărturii nu doar estetice, cât și practice, cum sunt solnițele, puieții de brăduț sau flori în ghivece de mici dimensiuni, până la borcane cu miere sau dulceață de nuci verzi – cu asta sigur îi vei impresiona.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)