Cum ne dăm seama dacă roșiile sunt coapte forțat / Ce spun specialiștii
Kilogramul de roșii românești într-o piață din București este la același preț cu cel al unui kilogram de carne, motiv pentru care trebuie să fim atenți atunci când le alegem, întrucât ele pot fi coapte forțat. Specialiștii susțin că ne putem da seama destul de ușor dacă acestea nu sunt crescute tocmai natural.
Roșiile coapte forțat pot fi recunoscute dacă sunt analizate atent
Specialiștii susțin că roșiile coapte forțat au, pe lângă mucronul pronunțat, alte trăsături care ar trebui să ne facă să nu consumăm astfel de legume stimulate.
Roșiile stimulate au o pulpă lemnoasă, cu părți verzi, dar și semințe de aceeași culoare, fiind semne care arată că nu sunt ajunge la maturitate în mod natural.
„De regulă, fructele stimulate au o pulpă lemnoasă și semințe care nu au ajuns la maturitate.
În plus, semințele care nu s-au dezvoltat se află într-un țesut verde și gelatinos.
Acest țesut verde poate fi observat, de asemenea, și în calota fructului, fiind un indicator care arată că roșia a fost stimulată”, a spus un specialist, potrivit antena3.ro.
Cât costă un kilogram de roșii românești într-o piață din București
Un kilogram de roșii în Piața Veteranilor din Cartierul Militari a ajuns să coste 25 de lei kilogramul.
Prețurile pot să fie și mai mici, desigur, însă la roșii mai mici, al căror preț ajunge la 18 lei pe kilogram.
„Le-am avut și la 45 de lei, stați liniștit, acum au preț bun”, a spus un vânzător.