Cum își pregătesc românii concediul în afara țării. Care este bugetul recomandat

Cum își pregătesc românii concediul în afara țării. Care este bugetul recomandat
Sursa foto simbol: Pixabay

Există pe rețelele sociale grupuri pentru călătorii și idei de vacațe. Pe un grup numit „buget de familie”, oamenii își transmit unii altora experiențele cu privire la bugetul pe care l-au alocat și gestionat în concediu.

Cum reușim să cheltuim mai puțin

Pe acel grup, unul dintre utilizatori a povestit cum a reușit să cheltuie doar 70 de euro într-o vacanță din Grecia, împreună cu încă trei persoane. „Noi am venit recent din Grecia, mâncam o dată pe zi (50-70 euro 4 persoane) pentru mic dejun și cină am făcut cumpărături din Lidl de 250 euro cam așa.”

În cadrul altei discuții, internauții se întreabă care este bugetul ideal de vacanță când ai și copii. „Nu știu cum să întreb, dar când mergeți în concediu, în Grecia de exemplu, câți bani de cheltuială aveți puși deoparte? Mă gândeam la 100 ron/ persoană/ zi, cu o rezervă de 2.000 ron de urgență (pentru 10 zile). Asta ar acoperi mâncarea, excursiile cu vaporașul și câteva suveniruri, sper. Pe lângă suma asta este cazarea și motorina, taxe specifice pentru mașină, taxa de ședere. Gândesc conform realității sau ar trebui mult mai mulți bani? Familie cu 2 adulți și 2 copii mici”, a scris un bărbat pe grupul „Buget de familie”.

„Noi suntem acum în Grecia, am dat cam 35€/masă, 2 adulți și 2 copii (8 și 5 ani), dar am testat cam tot ce era în meniu. Puteți alege variante mai ieftine cam ~10€ era media/fel de mâncare sau puteți lua gyros la pachet care se găsește și la 3,5-4€. În unele taverne găsești meniu pentru copii care este mai ieftin sau porții foarte mari pe care le pot împărți”, a declarat un român pe grupul „Buget de familie”.

Câți bani ar trebui să avem păstrați pentru fiecare zi

„Sfatul meu este să aveți cel puțin 50 € de persoană pe zi. Va dau exemplu pentru Paralia Katerini, Thasoss și ceva la un buget friendly! Mâncarea de persoană nu este mai scumpă de 10 euro pe zi. Cu vaporul este 45 de euro, dar nu cred că mergeți în fiecare zi. Suvenirurile în medie sunt la 4-5 euro depinde ce doriți să cumpărați. Hainele în general sunt al 5 €. Recomandarea mea este să aveți de persoană undeva la 450€ plus 50€ fond de urgență”, a scris altul pe grup, potrivit click.ro. 

4 din 5 turiști aleg să facă plățile cu cardul în vacanțe

Majoritatea românilor aleg să facă plățile cu cardul, cu telefonul mobil, sau cu ceasul inteligent. 4 din 5 turişti fac astfel de plăţi. La fel, şi banii se întorc tot într-un sistem inteligent, pentru că studiul arată că 20% dintre români spun că în ultimul an au primit tot aşa, pe card, banii pentru toate anulările pe care le-au făcut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`