Cum faci cea mai bună mămăligă pentru sarmalele de Crăciun. Secretele rețetei lui chef Florin Dumitrescu

Cum faci cea mai bună mămăligă pentru sarmalele de Crăciun. Secretele rețetei lui chef Florin Dumitrescu
Foto: Pixabay.com

De pe masa de Crăciun nu lipsesc niciodată sarmalele, iar lângă ele nimic nu merge mai bine ca o mămăligă delicioasă, alături de un ardei iute și smântână. Dacă vrei să prepari cea mai bună mămăligă, ai nevoie să știi măcar unul dintre secretele lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef de la Antena 1 folosește mai multe trucuri care nu dau greș niciodată.

Florin Dumitrescu știe foarte bine cum să prepare mămăligă, iar secretul său a fost adesea dezvăluit, chiar și pe Instagram. Bucătarul folosește la final un ingredient care îi adaugă un plus de savoare. Dacă nu ai fost pe fază în trecut, mai jos iată cum prepari cea mai bună mămăligă pentru sarmalele de Crăciun:

Ingrediente pentru rețeta de mămăligă a lui Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu și soția lui pregătesc mămăliga după rețeta celebrului bucătar de la Antena 1. Astfel, pentru o mămăligă, aveți nevoie de:

  • 500 de grame de mălai
  • 150 de grame de smântână
  • 6 grame de sare
  • 50 de grame de unt

Mod de preparare:

Pentru început, se pune apa într-o crăticioară și se lasă la fiert. Proporția de apă este de 4 căni de apă la o cană de mălai. Apa se lasă la fiert, la foc mediu. Când apa este aproape de fierbere se varsă mălaiul în ploaie și se lasă să fiarbă la foc mic.

În timpul în care mămăliga fierbe, nu uitați să amestecați, ca aceasta să nu se prindă de fund și nici să nu se formeze cocoloașe. Când lingura de lemn va putea sta în picioare, în interiorul cratiței, este clar că mămăliga este gata și poate fi luată de pe foc.

La final, chef Florin Dumitrescu adaugă untul, pentru un plus de savoare.

Mămăliga pentru sarmalele de Crăciun, gata să fie servită

Când este gata, se răstoarnă pe un fund de lemn sau într-o farfurie lată și se așează pe masă, pentru a fi servită lângă sarmalele de Crăciun. Rețeta de mămăliga este una cunoscută de majoritatea gospodinelor, iar în funcție de gust, mai puteți adăuga sare, pe măsură ce fierbe.

În funcție de preferințe, sarmalele cu mămăliguță mai pot fi servite și cu smântână și un ardei iute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)