În cazul în care nu gătim chiar noi preparatele din porc, sarmalele, salata de boeuf, răciturile, cozonacul, atunci trebuie să avem grijă de unde le cumpărăm sau comandăm.
„De fiecare dată când mergem la cumpărături noi practic ieșim în control, suntem niște comisari de protecție a consumatorilor, iar când discutăm despre zona aceasta de mâncare, cum ar fi restaurantele, mâncarea comandată online sau când mergem să cumpărăm produse agroalimentare, ar trebui să fim atenți la următoarele aspecte: eticheta, care trebuie să fie în limba română și informațiile de pe etichetă, unde trebuie să găsim toate ingredientele, inclusiv ingredientele compuse din produsele din care se face produsul finit”, susține Sorin Mierlea, președinte InfoCons.
„Principalele reclamații vin din direcția comenzilor online, consumatorul din România comandă acasă tot felul de produse de sărbători. Trebuie să fim atenți la aceste platforme cu privire la informații nutriționale, cantitatea de aditivi, de zahăr, de sare și gramajele”, spune președintele InfoCons.
Cât despre zona turismului, Sorin Mierlea ne recomandă ca atunci „când mergem la o pensiune în țară sau în străinătate, să verificăm dacă locul e autorizat sau dacă i s-a retras licența” asta pentru a fi siguri că ne petrecem sărbătorile în siguranță.