Cum e văzută baza militară de la Kogălniceanu în presa străină. The Wall Street Journal: Până de curând, a fost doar o simplă escală. Acum se află în prima linie a apărării NATO împotriva Rusiei

Cum e văzută baza militară de la Kogălniceanu în presa străină. The Wall Street Journal: Până de curând, a fost doar o simplă escală. Acum se află în prima linie a apărării NATO împotriva Rusiei
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Naupold

Cel mai cunoscut ziar de business din lume, The Wall Street Journal, a vorbit despre importanța bazei militare de la Kogălniceanu, de lângă Marea Neagră, pentru NATO. Presa spune că aceasta a trecut de la „o simplă escală” la „prima linie de apărare a NATO”.

În ultimele săptămâni, militarii americani au desfășurat peste 1.800 de soldați, sute de vehicule și echipamente de apărare la baza militară de la Kogălniceanu, în trecut folosită în special ca punct de aprovizionare pentru operațiunile din Afganistan.

Totuși, în contextul războiului de la graniță, care se desfășoară în Ucraina, baza militară de la Kogălniceanu a devenit un punct extrem de important pentru securitate al NATO.

Cum descrie presa străină baza militară de la Kogălniceanu

The Wall Street Journal a vorbit despre baza militară de la Kogălniceanu, despre care spune că a trecut de la „o escală” la „unul dintre cele mai importante puncte de apărare ale NATO”, potrivit Ziarul Financiar. 

Totuși, recent, NATO a trimis trupe în România, Ungaria, Slovacia și Bulgaria, după ce Putin a decis să invadeze Ucraina. Când Rusia a cucerit Crimeea în 2014, ca parte de răspuns, NATO a trimit trupe în Polonia și în țările baltice.

În teritoriu, grupurile de luptă sunt responsabile pentru apărarea NATO în estul țării, dar și descurajarea agresiunii reușești.

Număr record de trupe, desfășurate de NATO

Având în vedere invazia Rusiei în Ucraina, Alianța a trimis un număr record de trupe în România, Ungaria, Slovacia și Bulgaria. Pe lângă trupe, au fost aduse și aeronave și vehicule. Aproximativ 40.000 de soldați au fost desfășurați pe flancul estic.

Deși Vladimir Putin a declarat că își dorește ca NATO să se retragă de pe pozițiile sale estice, odată cu invazia Rusiei în Ucraina NATO a suplimentat într-un mod impresionant trupele de pe flanul estic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`