Cum diferențiezi o bancnotă reală de una contrafăcută. Semnul la care trebuie să fii atent

Cum diferențiezi o bancnotă reală de una contrafăcută. Semnul la care trebuie să fii atent
Sursa Foto: Captură Video

Sunt mulți cei care se întreabă cum putem să deosebim banii falși de cei adevărați. În ultima perioadă, la noi în țară oamenii au pus la cale diverse escrocherii cu astfel de bancnote, în special cele de 100 de lei.

Cum deosebești o bancnotă reală de una contrafăcută

De curând, administratorul unui supermarket din Capitală a dat peste o bancnotă falsă de 100 de lei. Potrivit acestuia, cel care a folosit banii contrafăcuţi ar fi profitat de coada de la casa de marcat şi de neatenţia vânzătoarei.

Conform polițiștilor de la Crimă Organizată, mai multe astfel de incidente au fost depistate recent.

„Avem o bancnotă reală şi două bancnote contrafăcute. Pe una dintre ele, se observă menţiuni suplimentare, respectiv Prop Money, Play Money. Plasatorii, pentru a induce în eroare persoanele de bună credinţă, îndepărtează mecanic, artizanal, prin răzuire, aceste menţiuni suplimentare”, a declarat un ofiţer DCCO, notează observatornews.ro.

Cei care folosesc bancnote false la magazine riscă să fie anchetați

„Este o invenție a falsificatorilor pentru a induce în eroare populația și pentru a scăpa de pedepsele prevăzute la infracțiunea de fals de monedă, crezând că pot rămâne cu pedeapsa de înșelaciune”, a mai spus ofițerul de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Persoanele care găsesc bancnote contrafăcute trebuie să semnaleze imediat poliția. Mai mult decât atât, cei care încearcă să cheltuiască acești bani în magazine riscă să fie anchetaţi penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`