Cum contribui la funcționarea normală a inimii?

Publicat: 27 03. 2018, 14:17

Inima este un muschi de marimea unui pumn, situat in partea stanga a toracelui. Rolul sau este de a pompa sangele in corp, implicit fiind responsabila de circulatia nutrientilor si a oxigenului. Bolile cardiace apar atunci cand vasele de sange sunt blocate de aterom, adica de depozite de substante grase si colesterol. In acest moment este favorizata aparitia bolilor degenarative si a infarctului, una din principalele cauze de deces in prezent. Studiile au aratat ca in Romania, la fiecare 30 de minute, o persoana moare de infarct miocardic, prin urmare este absolut obligatoriu sa ajutam din exterior la functionarea normala a inimii.

Ulei Ficat de Cod Moller: ce este si cum ajuta?

Pentru buna functionare a inimii avem nevoie de acizi grasi Omega-3, dar si de o serie de vitamine. Conform studiilor, acizii grasi Omega-3 care se gasesc in uleiul de peste aduc un aport considerabil la scaderea colesterolului, devenind aliat de baza al inimii sanatoase. Uleiul din ficat de cod Moller furnizeaza organismului aportul zilnic necesar de Omega-3 si de vitaminele A, D, E, fiind renumit gratie faptului ca este cel mai pur ulei de ficat de cod arctic norvegian. Efectele benefice ale acestuia sunt cu atat mai mari cu cat formula sa este imbogatita cu antioxidanti naturali, vitali pentru o inima sanatoasa. Uleiul din ficat de cod Moller scade colesterolul, regleaza tensiunea arteriala si nivelul grasimilor din sange, numite trigliceride. Astfel, este prevenit nu doar infarctul, ci si accidentele vasculare cerebrale si ateroscleroza. In plus, combinatia de vitamine esentiale A, D si E, impreuna cu Omega-3 sustine sistemul imunitar si sistemul osos, protejeaza vederea, metine sanatatea pielii si lupta impotriva stresului oxidativ.

De ce se poate utiliza si in timpul sarcinii si alaptarii?

Uleiul din ficat de cod Moller este recomandat a se administra atat in timpul sarcinii, cat si al alaptarii deoarece ajuta la dezvoltarea fetala si neonatala si sprijina sanatatea mamei. Dintre numeroasele beneficii aduse de consumul de ulei de peste in sarcina amintim dezvoltarea sanatoasa a sistemului nervos, implicit a creierului, la bebelusi, dar si a acuitatii vizuale. De asemenea, administrarea in sarcina a uleiului de peste bogat in Omega-3 scade riscul de alergii si de a dezvolta boli coronariene si diabet de tip 1 la maturitate. Totodata, ajuta copilul sa aiba o capacitate de memorare si de concentrare mult mai buna, crescandu-i gradul de inteligenta. Studiile au demonstrat ca acei copii care au primit necesarul de Omega-3 intrauterin si in perioada alaptarii au prezentat un IQ mult mai mare decat ceilalti. In plus, uleiul din peste previne nasterea prematura cu pana la 60% in cazuri de risc major si aparitia depresiei postanatale. Pe de alta parte, in timpul alaptarii, mamele pot consuma cu incredere uleiul din ficat de cod Moller deoarece acesta creste semnificativ concentratia de acizi grasi esentiali din laptele matern. Este binecunoscut faptul ca sarcina, pe masura ce evolueaza, poate favoriza aparitia hipertensiunii arteriale. In acest caz, suplimentarea alimentatiei cu acizi grasi Omega-3 poate regla si mentine in limite normale tensiunea arteriala.