Cum au înșelat 3 adolescenți din Galați zeci de livratori de mâncare la domiciliu

Cum au înșelat 3 adolescenți din Galați zeci de livratori de mâncare la domiciliu
Foto: Freepik

Trei adolescenți din Tecuci (Galaţi) au indus în eroare 30 de livratori de comenzi la domiciliu din 23 de judeţe. Acum tinerii cu vârste de 13, 15 şi 16 ani sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciuni şi falsuri, potrivit Oradea24.ro.

Din cercetările efectuate de poliţiştii din Salonta (Bihor) a rezultat că, în perioada 29 iulie – 4 septembrie, tânărul de 15 ani ar fi indus în eroare 30 de persoane din 23 de judeţe care îşi desfăşurau activitatea ca livratori de comenzi la domiciliu, apelând posturile telefonice ale restaurantelor unde acestea îşi desfăşurau activitatea, în vederea efectuării unor comenzi de mâncare.

După plasarea comenzii de mâncare, livratorii ar fi fost îndemnaţi să se deplaseze la aparate de plată de tip „Selfpay”, din incinta unor magazine. Astfel, 28 de persoane (livratori de comenzi) ar fi fost determinați să introducă în acele aparate, fără drept, date nereale, respectiv diverse coduri, urmate de introducerea unor diferite sume de bani, sub pretextul că banii le vor fi restituiţi în momentul în care aceştia vor livra comenzile de mâncare.

După obţinerea sumelor de bani, tânărul le-ar fi blocat numărul de telefon, pentru a nu mai putea fi contactat, iar banii nu ar mai fi fost restituiţi.

Totodată, din cercetările poliţiştilor a rezultat că un tânăr de 16 ani i-ar fi determinat pe cel de 15 ani şi pe un altul de 13 ani să comită, în total, 39 de astfel de fapte, dintre care două sub forma tentativei. Prejudiciul total cauzat astfel, stabilit până în prezent, este de aproximativ 18.700 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, au fost identificate mai multe bunuri, sume de bani și diverse dispozitive electronice, telefoane și alte medii de stocare, mijloace de plată electronice, în legătură cu care se presupune că ar proveni sau ar fi fost utilizate la comiterea de infracțiuni.

Totodată, la finalizarea perchezițiilor, polițiștii au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele tinerilor de 15 și 16 ani, aceștia fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Salonta, în vederea audierii.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de tinerii de 15 și 16 ani.

La data de 5 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a dispus față de cei doi măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`