Cum au încercat peste 40 de străini să treacă frontiera spre vestul Europei / Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră

Cum au încercat peste 40 de străini să treacă frontiera spre vestul Europei / Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră
Sursa foto - Multimedia - www.politiadefrontiera.ro

Cinci grupuri formate din 41 de cetățeni străini au fost oprite la granița cu Ungaria. Polițiștii de frontieră i-au descoperit printre fructe, ascunși în autoturismele de pe platforme sau mergând pe jos.

Polițiștii de frontieră arădeni și bihoreni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Vărșand, respectiv Sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Girișu de Criș, au descoperit în ultimul final de săptămână 41 de cetățeni străini care voiau să treacă ilegal granița în Ungaria.

Cetățenii sunt din Sri Lanka, Pakistan, India, Siria, Irak, Maroc și Sudan.

Peste 40 de cetățeni străini, descoperiți printre fructe și în mașini de lux

„În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Unul dintre șoferi transporta fructe pentru o societate comercială din Germania, iar celălalt produse alimentare pe ruta Grecia-Olanda. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, în lăzile laterale ale semiremorcii, în total, 19 cetăţeni străini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

Toate persoanele descoperite au fost transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde polițiștii de frontieră au descoperit că sunt cetățeni din Siria și Irak, scrie Adevărul.

În mașinile de lux transportate de un cetățean român în vârstă de 48 de ani au fost descoperite 7 persoane cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani, toți fiind intrați legal în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`