Cum au câștigat doi bărbați din Mureș peste 400.000 de euro. S-au folosit de voucherele de vacanță

Cum au câștigat doi bărbați din Mureș peste 400.000 de euro. S-au folosit de voucherele de vacanță
Sursa: Facebook/Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Doi oameni de afaceri din Mureș au câștigat peste 400.000 de euro după ce au cumpărat vouchere de vacanță de pe internet, la reducere, apoi le decontau angajatorilor la prețul întreg.

Shema afaceriștilor

Chiar dacă vânzarea voucherelor de vacanță este interiză, cei doi nu au fost intimidați de lege. Printre persoanele care le-au vândut voucherele sunt angajați ai instanței unde sunt judecați acum, polițiști locali, angajați ai consiilor județene, dar și din alte instituții publice și private, conform G4media.

Inculpații cumpărau voucherele de vacanță de pe internet, la un preț mai mic, apoi le cereau angajatorilor vânzătorilor decontarea lor la prețul întreg, ca și cum angajații ar fi fost în vacanță în Mureș și aun încheiat contracte, ceea ce nu este adevărat. Schema a funcționat în ianuarie 2021-ianuarie 2022.

Instituții implicate

Săptămâna trecută la Tribunalul Mureș s-a înregistrat acest caz într-un dosar penal în care sunt implicate 852 de școli, grădinițe, spitale, muzee, primării, teatre, consilii județene, universități și firme private. Acestea le-au adus celor doi bărbați în jur de 2 milioane de lei în buzunar.

Persoanele care vând voucherele de vacanță și sunt prinse riscă amenzi de 26.600 de lei, iar unitățile de cazare sunt sancționate cu 13.300 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`